Антон Кутев: Действията на Пеевски срещу президента са отчаяни и нелогични

5
Според него председателят на ПГ на ДПС се опитва да съсипе рейтинга на Румен Радев
Според него председателят на ПГ на ДПС се опитва да съсипе рейтинга на Румен Радев Снимка: Антон Кутев / Facebook

Според него председателят на ПГ на ДПС се опитва да съсипе рейтинга на Румен Радев

Политическата криза с нов облик. Войната между Делян Пеевски и президента Румен Радев се разгаря с пълна сила. Пеевски иска проверки по скандала, станал известен като "Кешгейт", а президентът загатна за нов политически проект. Отново се намеси и скандалът с "Пътят на Копринката".

"Аз познавам Николай Копринков отпреди да започне работа при президента. Много пъти съм работил с него и нямам нито един случай в моята практика, в която да мога го обвиня в каквото и да било. Аз имам моя личен опит, но това не означава, че институциите не трябва да работят и че евентуални проверки от страна на прокуратурата или следствените органи не трябва да се правят - напротив. С всеки, който е в ситуация на публична власт, трябва да се прави това, включително и за секретарите на президента", заяви бившият депутат от БСП и бивш говорител на служебния кабинет Антон Кутев в студиото на предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Въпреки това той определи действията на Пеевски като "отчаяни" и смята, че очевидно председателят на ПГ на ДПС се опитва да постигне нещо, но не вижда как това ще стане. Кутев допълни, че Пеевски задължително трябва да бъде извикан за показания, спрямо думите му.

"Пеевски се опитва от името на управляващото мнозинство да съсипе рейтинга на президента, да убие заплахата от това, че той има 42% рейтинг, а Пеевски има 6% и това ще се опита да го направи чрез прокуратурата. Днес обаче от Софийската градска прокуратура казаха, че такова нещо няма. Затова казвам, че не разбирам какво прави Пеевски. Ако той правеше неща, които са взаимосвързани и по някакъв начин логически определени, те трябваше да доведат днес до някакви резултати и щях да разбера неговите действия, ако днес прокуратурата беше казала, че всъщност има случаи, по които се работи", каза още Кутев.

По-рано днес "Продължаваме промяната - Демократична България" се опитаха отново да убедят партньорите си във властта ДПС и ГЕРБ-СДС за реформата в службите. Този път Кирил Петков настоя тя да се случи, за да не останат думите на Делян Пеевски само "празни приказки".

"Отдавна искат да вземат службите. Те го казаха още в записа преди изборите. Службите са важни в днешно време. Имат огромна информация, с която хора искат да спекулират политически", заяви гостът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    До 4 и 5
    Ибрикчии жалки, добре ли плаща ПеПеевски да му лъскате ДеБелия задник ?
  • 7
    6
    дд
    Прав е човека този нагляр Шопара да го обрежат вече,от цял свят му казаха че е измамник престъпен Магнитски и какво ли не то нагло прасе президент да ставал държавна сигурност с тоя се изложиха
  • 1
    5
    Такива като
    Копринков имат едно единствено качество което е ценно, че са верни на Кремъл и Задкулисието, по останалите качества, дали е умен, образован, честен, патриот, всеотдаен да служи на България и народа е доста назад и е посредствен. Доста престъпници, корумпирани кариеристи и мафиоти се набута в държавната администрация с това, че са верни на Кремъл и Задкулисието, което е основна причина България да е последна държава в Европа. Тоя Копринков става единствено за учител по физическо възпитание в някое селско начално училище и нищо повече, като му гледам биографията.
  • -2
    4
    Изявата на
    Кутев също е отчаян опит да оправдае руската подлога Копринков!
  • 5
    3
    Точен
    Виждам удавник хванал се за сламка . А ще дойде ден в който ще гледаме филма преластен и изоставен . Електората от Истанбул обича да приластява .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари