Делян Пеевски: Диктатурата на мистър „Кеш“ свърши! Чакам го на политическия терен

0
Очаквам оставката на президента, нека да стане политически лидер, заяви депутатът от ДПС
Очаквам оставката на президента, нека да стане политически лидер, заяви депутатът от ДПС Снимка: БГНЕС

Очаквам оставката на президента, нека да стане политически лидер, заяви депутатът от ДПС

Страх имаше в очите на Радев, не в нас, от появата на нова политическа формация. Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен“.

Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на НС, предаде БГНЕС.

Нека да стане политически лидер, да има достойнството да бъде такъв. Да се срещнем на европейските избори-това е достойно. Единственото недостойно е тази партия да е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати“, заяви още Пеевски.

Относно думите на президента Радев, че трябва компетентните органи да дадат информация за казусите ББР, БТК, Булгартабак и др. Пеевски коментира, че се „радва по всичките казуси да се излее пълната информация“. „Не мога да разбера обаче прибързания отговор на прокуратурата. Още не съм си подал питанията към органите за “пътя на копринката” и тъмните казуси в президентството. Ще си пусна питанията до час, а те отговориха толкова бързо, че няма абсолютно нищо за съветниците на президента”, обясни Делян Пеевски, след което призова да погледнат медиите и да видят какво се говори там. „Наблюдавам, че никой не прави нищо по темата. Николай Копринков не го ли знаете? Сега има много неща в медиите, но никой не реагира”, смята председателят на ПГ на ДПС.

Той е категоричен, че институциите трябва да заработят, да има отговор на всички казуси и хората да бъдат спокойни. „Всичко да се проверява. Чудесно е всичко, което казва и мистър „Кеш“ да бъде проверено”, обясни Пеевски, визирайки призивите на президента Радев компетентните органи да проверят случаите КТБ, Булгартабак, Гебрев и ББР.

Диктатурата на мистър „Кеш“ свърши. Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена, на политическия терен”, уточни Пеевски, след което обяви, че днес Прокуратурата е казала, че няма как да предприеме действия срещу държавния глава, защото той има имунитет. „Значи има дела, които чакат отпадане на имунитета му. Искам да знам кои са те“, категоричен е Делян Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Движение 3-ти март.
    "Движение Трети март“ на Румен Радев е регистрано като търговска марка в Патентното ведомство на 5 декември 2023 г. Това установи проверка на „24 часа“ в деня, в който президентът Румен Радев за първи път даде категоричен знак, че нов политически проект около него ще има. „Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали. Алтернатива, която да върне нормалността и европейската перспектива за България“, заяви по-рано днес държавният глава. За президентски проект се говори от доста време, след като миналата година от връх Шипка самият Радев „поведе“ народно движение в защита на националния празник 3 март. Малко след това свързани с държавния глава известни политици и общественици създадоха инициативен комитет, който да събира подписи за референдум за запазване на датата на националния ни празник. Сред тях са евродепутатът Петър Витанов и бившият министър на спорта Весела Лечева. Именно инициативният комитет „Трети март“ се спряга за основа на бъдещ президентски проект. За това първи в прав текст заговори бившият шеф на Стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов. Документите за регистриране на търговската марка „Движение Трети март“ са подадени на 4 август 2023 г. от Весела Лечева, която напусна БСП и е сред най-ярките привърженици на Румен Радев. Марката е запазена за 10 години. А обхвата на дейност на движението е широко разписан – от услуги за политическо набиране на средства и финансово спонсориране, всякакви видове реклама и комуникации, търговска цел, икономическо прогнозиране, проучване на общественото мнение, консултации човешки ресурси и др. Все по-упорито в политическите среди се говори, че президентският проект ще е факт до месец, а през юни ще се включи с листа на евроизборите. „Хората са възмутени от схемите, от назначенията, офшорките, провала в европейската ни интеграция, от апартаменти с асансьори и от безотговорно управление. Самата ситуация е такава, че появата на алтернатива е неизбежна“, обясни държавният глава по-рано днес. Именно като страх от нова партия определи самият Радев днес и цялата „режисирана медийна истерия“ срещу него. „Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието“, посочи още държавният глава. Източник: 24 часа.
  • 10
    2
    Динковски
    Вместо да е при бай Старви в ЦСЗ както мислеше "наш" Киро,този като отвързан тича по студията да доказва,че миризмата от осирането му,идва от друго място.
  • 11
    1
    Свинята...
    Веднага отстреляйте свинята. Свинята на пържоли. Противна мутра, няма ли ловна дружинка, която да отстреля тази дива и противна свиня? Добре беше като преди не идваше в Парламента, но сега този наглец е заобиколен мисирки...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари