Антивирусни маски унищожават COVID-19 за минути

0
Маската поддържа своите защитни свойства през целия цикъл от 55 изпирания
Маската поддържа своите защитни свойства през целия цикъл от 55 изпирания Снимка: COURTESY OF SONOVIA

Многократните антивирусни маски на израелската фирма Sonovia, покрити с наночастици от цинков оксид, които унищожават бактерии, гъбички и вируси, може да се окажат сериозна преграда пред разпространението на коронавируса, съобщи „Джерусалем пост“, предава "Дарик".

SonoMask показва способност за неутрализиране на новия коронавирус при ефективност от 99.34% в рамките на проучвания, проведени от международно акредитирана лаборатория за изпитване ATCC, съобщи базирания в Рамат Ган израелски производител и разработчик Sonovia.

Резултатите от последния кръг от тестове показаха, че маската има способността да неутрализира падналите следи от SARS-COV-2 в рамките на 30 минути след контакт с тъканта. SonoMask също доказано поддържа своите защитни свойства през целия цикъл от 55 изпирания.

След този изключителен резултат вече можем да уверим обществеността, че нашата SonoMask работи непрекъснато, постоянно и бързо, за да неутрализира разпространението на COVID-19,“ каза главният изпълнителен директор на Sonovia Джошуа Хершковичи.

Гордеем се с най-новото ни постижение, което ще помогне на хората да се чувстват в безопасност и да защитят своите близки, като същевременно остават най-екологично изгодният вариант на пазара на лични предпазни средства“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари