Антикорупционната кампания на МВР стартира на Дунав мост

3
През целия ден на пътуващите към България ще се раздават различни материали, които да ги информират за правата им
През целия ден на пътуващите към България ще се раздават различни материали, които да ги информират за правата им Видео: Русе Медиа

МВР започна кампания по граничните пунктове, насочена срещу корупцията.

Официалният старт бе даден днес на ГПКК „Дунав мост“ при Русе с участието на български и румънски служители по сигурността и доброволци, предава Русе Медиа.

През целия ден на пътуващите към България ще се раздават различни материали, които да ги информират за правата им и за начините да сигнализират за корупционни действия.Кампанията е под мотото „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“ и е съвместна с румънската държава.

На всички преминаващи през граничния пункт, които влизат в България, се раздават материали на български и румънски с телефони за подаване на сигнали – брошури, минерална вода, дори фризбита за децата.

Посланието е към обществото, че трябва да е нетърпимо към тези прояви, всеки един наш гражданин не само български, и румънски и на ЕС, и всички граждани трябва да знаят както своите права, така и своите задължения.

Само единната политика за противодействие на корупцията, говорим за институциите, говорим за обществото, може да ни доведе до успех. Корупцията е явление, което го има и ще го има, но ние трябва да го минимализираме и да бъде в минимални, доколкото е възможно, рамки.

Т.е. това, което дразни обикновения гражданин, не трябва да се допуска. Всеки един гражданин трябва да осъзнае, че когато допуска малкия компромис, може да води до големи проблеми“, заяви ст.комисар Румен Ганев, директор на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Специални анкетни карти ще обобщават опита на българи и чужденци по отношение на корупцията у нас

.„Те се раздават на влизащите в България, които ще попълнят какво очакват на българска територия, друг път, когато са преминавали, дали са били обект на евентуално корупционно действие или натиск. Идеята е, когато излизат, тези анкетни листи ще бъдат също взети от наши служители и това да бъде анализирано от наши екипи“, каза още ст.комисар Ганев.

Повечето от хората одобряват идеята, но се надяват тя да доведе и до конкретни резултати.. Кампанията е съвместна с областните администрации по места и ще продължи и по други гранични пунктове в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари