Антъни Блинкен: Путин вече загуби войната в Украйна

4
Украинците са направили невъзможното – устояли са на една от най-големите армии в света
Украинците са направили невъзможното – устояли са на една от най-големите армии в света Снимка: Twitter / X

Украинците са направили невъзможното – устояли са на една от най-големите армии в света

Руският президент Владимир Путин вече загуби войната с Украйна, защото не постигна основната си цел - да изтрие Украйна от земята и да я погълне от Русия, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, цитиран от украинската агенция УНИАН. Според него украинците са направили невъзможното – устояли са на една от най-големите армии в света.

„Едно нещо, с което съм съгласен с Путин, е, че американската помощ е критична за Украйна“, каза Блинкен. Той също така подчерта, че САЩ имат ясен план за бъдещото възстановяване на Украйна. „За да може самостоятелно да се укрепи икономически и военно и да съществува без сегашното ниво на подкрепа“, отбеляза държавният секретар на САЩ, цитиран от БГНЕС.

Освен това Блинкен увери, че Съединените щати ще продължат да обединяват страните по света, за да „подкрепят свободата и независимостта на Украйна и да гарантират, че руската агресия ще остане стратегически провал". „Нашата подкрепа не помогна само на украинците. 90% от помощта за сигурността, която предоставихме на Украйна, беше изразходвана тук, в САЩ, укрепвайки нашата отбранителна индустрия“, каза Блинкен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    21
    до 20
    Аха, в Афганистан пък как ли завърши мача за САЩ ? :) Гледай Крим и си мисли на настроенията на украинците. Лвов естествено отива в Полша. Украйна просто престава да съществува.
  • -9
    20
    Ха ха ха
    Русофилите пак не си напрягат главите да мислят. Независимо от изхода на войната на бойното поле Русия я е загубила. До тук имат огромна загуба на жива сила и техника за да завладеят една не голяма част разрушена земя в която населението ще ги мрази вовеки веков. Към "Печалбата" ти ще се добавят огромните разходи за възстановяване на инфраструктурата и необходимостта от поддръжка на армия, която да подсигурява завладените области. А като бонус ще се получи партизанско движение, постоянни загуби на хора и техника, саботажи и атентати. Мисля, че руснаците го играха един път този мач в Авганистан и не завърши добре за тях.
  • 11
    19
    Де да знам
    Добре де, условията на Русия бяха простички. Съседи сме, не тормозете рускоезичното население, не тръгвайте по пътя да правите бази на НАТО до границите ни и си живейте спокойно. Ама в украйната - не, че не, ние ще правим каквото си щем до границите ви. Е, аре яжте дървото!
  • 9
    18
    русенец
    И тоя е завършил в Харвард. Обаче имам едно питане. Защо трябва да се избират на ръководни позиции хора, завършили училище за хора с ментални дефицити? Важи и за Булгаристан.
  • 13
    17
    colibri
    Блинкен:''90% от помощта за сигурността на У., БЕШЕ ИЗРАЗХОДВАНА ТУК, В САЩ, укрепвайки нашата отбранителна индустрия". Мисля, че това изречение на Блинкен е важното, останалите приказки са за пълнеж и спазване на възприетото полит. говорене в момента. Настъпи разлика и в обещанията на САЩ :от ''толкова дълго, колкото трябва..." до Байдън "...колкото можем''.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари