Ансамбалът по художествена гимнастика се сбогува с публиката

1

 

Олимпийските шампионки по художествена гимнастика се сбогуваха с феновете с грандиозен спектакъл

Грациите от ансамбъла на България по художествена гимнастика, който спечели олимпийската титла в Токио, се сбогуваха с родните фенове с грандиозен спектакъл в столичната "Арена Армеец". Красивото шоу, кръстено "Сън", е финал на бляскавата кариера не само на шампионките, но и на националките ни в индивидуалната надпревара, предаде bTV.

Емоционално начало на спектакъла постави съвместна композиция на шестте момичета от ансамбъла (Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Теодора Александрова) и двете индивидуални представителки, които официално слагат край на кариерите си - Невяна Владинова и Катрин Тасева. Те спряха дъха на публиката благодарение не само на композицията, която съчетаваше емблематични елементи от съчетанията им, но и пиротехническо и светлинно шоу.

След това дойде ред на представянето на всяка една от тях поотделно. След кратък клип, те изиграха специални композиции под съпровода на народна музика.

Първа се представи Владинова, а след това Тасева. Двете споделиха най-щастливите и най-тежките моменти в кариерите си. Аплодисментите на залата бяха не само за тях, а и за мениджъра на националния отбор индивидуално - Бранимира Маркова.

Капитанът Симона Дянкова показа, че въпреки студеното време, в залата може да настане пролет. Модерната ѝ композиция беше посрещната с бурни аплодисменти.

Смелата Стефани Кирякова, която се пребори за място в титулярния състав на ансамбъла след 2 години като резерва, ни пренесе в райската градина.

Само дни след операцията заради дискова херния, която не позволи на момичетата да участват на световното пред октомври, Лаура внимателно пресъздаде народната песен "Лале ли си, зюмбюл ли си" и заслужено получи овациите на присъстващите.

Бунтарка, непримирима, страстна. Мадлен Радуканова спря дъха на феновете на художествената гимнастика като истинска природна стихия. В нейното огнено съчетание на "Девойко, мари хубава" личеше силният ѝ характер.

Най-малка, но и изключително мъдра. Ерика Зафирова предизвика широки усмивки с композиция, съчетание от въздушност и невинност и сложни елементи с обръч.

Теодора Александрова, която впоследствие се оттегли от ансамбъла заради контузия, показа, че "Притури се планината" се съчетава и с фламенко.

Елена Бинева, която също се отказа заради травма, не успя да присъства на бенефиса, но изпрати послание за бившите си съотборнички и феновете им от Хонг Конг, където се намира заради кариерата ѝ на модел.

Аплодисменти имаше и за щаба, лекарите, кинезитерапевтите и хореографате на момичетата.

Очаквано най-голямо внимание беше отделено на последното състезание на ансамбъла - олимпийските игри в Токио това лято. Именно там “златните момичета” защитиха своя прякор и донесоха първа титла за България в този спорт.

"Отдадохме се на каузата да спечелим този златен медал, който така приляга на българската художествена гимнастика. Е, спечелихме го! Момичетата спечелиха този медал по безапелационен начин. Бяха най-добри. Изпитвам спокойствие, удовлетворение и щастие. Благодаря ви за подкрепата. Усещахме я през цялото време. Ще ми липсвате много, момичета! Обичам ви и съм сигурна, че никога няма да забравя през какво минахме и какво подарихме на българите.", каза президентът на родната федерация - Илиана Раева.

Тя не успя да скрие сълзите и силните емоции.

"Имам няколко любими думи. Една от тях е "Благодаря". Благодаря на момичетата, че седя горда пред вас. Благодаря на човека Илиана Раева, че видя нещо в мен. Благодаря на екипа, с който работих, на децата. Няма как, ако правиш нещо с много любов, то да не е успешно. Обичам ви, момичета! Знам, че ще разперите ръце и ще влезете във вихъра на живота - с цялото си сърце, с високо вдигната глава, както винаги сте го правили на килима.", каза треньорът Весела Димитрова и представи момичетата от новия ансамбъл, които тръгват по стъпките на Диамантените, а те за първи път усетиха от бурнште аплодисменти на публиката.

Бенефисът завърши с общо изпълнение на "Златните момичета" и новия ансамбъл, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари