Ансамбъл "Енигма" изнася концерт тази вечер в Русе

5
Този път бих искал да бъда по-смел, заяви обоистът Ясухиро Накаяма
Този път бих искал да бъда по-смел, заяви обоистът Ясухиро Накаяма Снимка: Facebook

Спектакълът е част от цикъла "Зимни музикални вечери"

Инструментален ансамбъл "Енигма" ще представи тази вечер концерт в зала "Филхармония" в Русе. Той е част от цикъла "Зимни музикални вечери", организиран от Русенската опера, съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова.

В програмата на концерта са включени творби от Густав Холст и Ханс Пфицнер, някои от които ще бъдат изпълнени за първи път на русенска сцена.

Ансамбъл "Енигма" е съставен от солисти-оркестранти от оркестъра на Държавната опера в крайдунавския град - Надежда Андреева (флейта), Ясухиро Накаяма (обой), Здравко Саралиев (кларинет), Тамара Лазарова (цигулка), Мила Иванова (цигулка), Галина Косева (виола), Пламена Величкова (виолончело), Росица Симеонова (контрабас) и Веселина Ботева (пиано).

"Обикновено свиря като член на оркестъра, следвайки течението на музиката, но този път бих искал да бъда по-смел и да изразя себе си и солистично. По този начин инструменталистите приемат предизвикателства и изследват, а това, което се ражда в момента, когато тези предизвикателства се събират, може да бъде онова, което наричаме "Енигма", казва обоистът Ясухиро Накаяма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари