Анна Цолова: Нищо не започва от днес

5
Лъчазар Иванов се отрече от сина си. За да спаси политическата си кариера или не само?
Лъчазар Иванов се отрече от сина си. За да спаси политическата си кариера или не само?

Нищо не започва от днес. И тук не става дума просто за един депутат.

Кой е Лъчезар Иванов?

Като журналист съм питала за тези нелицеприятни ситуации през годините:

2009 г. - Дъщеря му го обвинява, с писмо до американското посолство, че е жертва на домашно насилие. Жена му също. Той обяснява, че всичко това е заради развода му.

2010 г. – Екипът ни в бТВ направи провокация към депутатите, като ги покани, в работно време, да получат подарък телефон Верту на стойност 8000 лева с камъни Сваровски (така пишеше в поканата). Един от депутатите, които дойдоха да си получат „подаръка“ беше Лъчезар Иванов. В кутиите нямаше скъп телефон. Имаше мандарини.

Същата година името му беше замесено и в т.нар. поправка "Мери Джейн" в Закона за наркотичните вещества. В "Държавен вестник" беше публикуван текст, без да е приет от депутатите, който допускаше използването на изображения на наркотични вещества с рекламна цел. По това време Лъчазар Иванов беше шеф на здравната комисия. Поправката беше наречена лобистка.

През 2012 г. се разбра, че за да стане доцент в Медицинския университет е използвал (решил, че са негови) научни публикации на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Инициалите на двамата съвпадат. Тогава депутатът обясни в студиото ни, че е допуснал техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията.

Три години по-късно се оказа, че Иванов, въпреки всичко, е станал доцент. Тогава млади лекари попитаха в студиото ни как е станало това, след като не е написал нито една публикация с научна стойност.

През 2014 година, тогава 17-годишният му син Георги е задържан и разследван за грабеж на бензиностанция.

Вчера синът му Георги е бил в колата, която уби Милен. И бяга.

Днес Лъчазар Иванов се отрече от сина си. За да спаси политическата си кариера или не само?

Още някои въпроси:

Дали заради присъствието на депутатския син в колата полицията, иначе охотно говореща за мерките за влизане и излизане от София, още не е дала възможност да бъде питана от журналисти по темата?

Информация за момичето в колата?

Анна Цолова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари