Анкара: ТАНАП е алтернативата на "Газпром"

0
TANAP може да се превърне в алтернатива на руския газ за Европа
TANAP може да се превърне в алтернатива на руския газ за Европа

TANAP може да се превърне в алтернатива на руския газ за Европа

Говорителят на турския президент Ибрахим Калин заяви, че Трансанадолският газопровод (ТАНАП/TANAP) може да се превърне в алтернатива на руския газ за Европа. Той казва пред телевизия "Хабер".

"Една от двете основни алтернативи е ТАНАП - съвместен проект между Турция и Азербайджан", каза той, цитиран от News.bg.

По-рано председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен заяви, че Русия е намалила частично или напълно е спряла доставките на газ за 12 държави - членки на ЕС.

Според нея ЕС получава рекордни доставки от САЩ, Норвегия, страните от Персийския залив, Алжир и региона на Каспийско море.

Преди това върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви, че Европейският съюз (ЕС) е намалил наполовина покупките си на природен газ от Русия от началото на конфликта в Украйна.

Той подчерта, че от европейската икономика не може да се изисква "да спре да купува газ за една нощ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари