Анита подкупвала полицай още по телефона, има запис

0
Мейзер заявила на полицая, че е готова да плати колкото трябва, за да не се даде гласност на случая
Мейзер заявила на полицая, че е готова да плати колкото трябва, за да не се даде гласност на случая Снимка: Булфото

На няколко пъти предлагала да подкупи полицаи, за да бъде потулен случая с убийството на нейния мъж – това стана ясно в съдебната зала на Окръжния съд във Варна, където бе решено тя да остане в ареста.

Съдия-докладчикът Соня Нейкова разкри, че Анита Мейзер сигнализирала за смъртта на мъжа си в 3:30 часа във фаталната нощ и разговаряла с дежурния полицай в Пето РУП във Варна, информира БЛИЦ.

Още тогава, по телефона, тя предложила подкуп. Казала, че „е готова да направи всичко и да плати колкото трябва, за да не се даде гласност на случая“. Това стана явно от думите на съдия Соня Нейкова, която заяви в съдебната зала, че е налице диск със запис от обаждането на Анита Мейзер и разговора й с дежурния полицай в Пето РУП. Именно страха от това, че случаят ще стане достояние на медиите, било причината Мейзер да постъпи така – заяви самата тя пред съда. 

Повторни опити за подкупване на полицаи били направени след като тя била откарана за разпит в дирекцията на МВР в морската столица. Там тя първоначално подхвърлила „две банкноти на неголяма стойност“ на един от полицаите. Като видяла, че номерът не минава, скочила на по-едри предложения. А именно – предложила 10 000 евро подкуп на друг полицай. След като той отказал, Анита завишила на 20 000 евро, а накрая се стигнало до това да направи рушвета още по-примамлив – 30 000 евро. Полицаят отказал и докладвал писмено на колегите си. 

Според защитата на Мейзер обаче, твърденията, че тя е опитала да подкупи полицаи, са несъстоятелни. Според адвокатите, полицията твърди, че това се е случило още в деня след трагедията, но е докладвано едно на 16-ти, вчера. Докладната за подкупа е била антидатирана, се каза още в съдебна зала от единия от адвокатите. По думите му би следвало веднага да се докладва за подобно нещо, а не да се чака два дни. Той бе репликиран от съдия Соня Нейкова, която заяви, че този намек – за антидатиране, означава, че се намеква за извършено престъпление от полицейски служител, а не е работа на съда да решава тези въпроси. По думите на съдия Нейкова, полицаят е направил докладната на 15, тя е предадена на следващия ден на разследващ полицай. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари