Aнгелчето Дени почина само на 11 години

2
Надеждата беше, че историята на Дени трябва да завърши с HAPPY END! Не се случи!
Надеждата беше, че историята на Дени трябва да завърши с HAPPY END! Не се случи!

Надеждата беше, че историята на Дени трябва да завърши с HAPPY END! Не се случи!

Черна вест, ангелчето Дени си отиде преди дни само на 11 години. За това съобщи майка му Зоя на страницата „ПоДари живот на Дени” във фейсбук.

„Мили и прекрасни приятели, с много усилия пиша тези редове! Няма такава мъка! Няма такава болка! Зловещо е наказанието да загубиш детенцето си! Още по-зловещо е да го загубиш след пет годишна битка! Битка в която побеждаваш и си поемаш дъх с надежда за ново начало, но после отново и отново, удар след удар! И така... пет години!“, покрусена е майката.

Дени е ангелче, както на земята, така и сега! Той беше детенце мечта, божие чедо, награда, макар и за кратко! Нека го запомним завинаги с ангелски му усмивка и огромната му свята детска душичка! Той си отиде с тази усмивчица, показвайки ни дори и след ужаса, който преживя последните си часове, че не трябва да тъгуваме, защото е на по-хубаво място! Вълшебно място, без болки, без мъки, без страдания!

Лети свободно, мами! Обичкаме те тооолкова много! Бъди най-ярката душичка!

Благодаря Ви слънчеви хора, за всичко, което направихте за нас!

Бъдете благословени!“, опитва да се утеши майката, вярвайки, че детето ѝ вече няма да страда, предаде Пловдив Медия.

Нека душичката му бъде окъпана в блаженство и любов Опелото на Дени ще е на 5 семптември от 15:00 часа в храм „Света София”.

Всеки, който чувства Дени със сърцето си е добре дошъл да му отдаде почит. Нека го изпратим с любов и му пожелаем светъл път в безкрая.

Да припомним за съдбата на Дени.

Денислав или Дени, когато е бил на 7 г. с трепет очаквал първия учебен ден. Вместо в класната стая с букет цветя, бил настанен в Детска Онкохематология - Пловдив с диагноза остра миелоидна левкемия!

И се започнаха мъките му:

2017 г. - след тежката и мъчителна химиотерапия продължила близо 1 година, на връх рождения си ден, Дени е изписан от болницата, като ПОБЕДИТЕЛ!

2020 г. - Рецидив! Раковите клетки тръгват отново с пълна сила, когато Дени вече 10 годишен се кани да влезе стремглаво в живота. Този път, освен силната химиотерапия, му подготвят и трансплантация на стволови клетки. Животът му поднася второ изпитание- вместо при децата в 4 ти клас, Дени заминава на лечение в Израел.

Този път минава през Ада в буквалния смисъл - за него и родителите му! След едногодишна жестока битка с рака, лечението му струва близо 1 000 000 лв./ и силно вкопчване в живота, Дени отново е спасен.

Купуват му кученце Рая, прибира се в България и отново е най-щастливото дете на света! Казали, че е ЗДРАВ.

„Много искам и този път историята да свърши тук! Всички да знаем, че Дени покорява живота и след тези тежки битки, като истински герой няма какво да го спре. Но не, по-малко от година след трансплантацията, Дени отново е изправен пред най-упорития си и фатален враг - РАКА! Раковите клетки тръгват с още по-голяма сила в растяща прогресия! Надеждата беше, че този път историята на Дени трябва да завърши с HAPPY END!

Не се случи!!!”, разказва с болка майката.

Родителите преведоха част от събраните дарени средства да подпомогнат финансово лечението на малката Вили – 18 хиляди лева и на 16 годишния Виктор от Варна, болен от остеосарком- 25 000лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари