Ангел Русев спечели трето място на международния турнир „Милен Добрев“

0
Трикратният европейски шампион и състезател на ТСК Русе приключи с резултат от 273 кг.
Трикратният европейски шампион и състезател на ТСК Русе приключи с резултат от 273 кг. Снимка: Facebook / ТСК „Русе“

Трикратният европейски шампион и състезател на ТСК Русе приключи с резултат от 273 кг.

Над 80 щангисти събра осмото издание на международния турнир "Милен Добрев". Надпреварата се организира от пловдивския клуб "Марица" и е в памет на последния олимпийския шампион във вдигането на тежести на България.

Традиционно домакините проведоха състезанието в три възрастови групи в първия ден, а във втория се организира областно първенство, съобщи БТА.

Шампион при мъжете по системата "Синклер" стана Карлос Насар с 424,954. Действащият европейски шампион в олимпийската кат. до 89 кг събра двубой от 365 килограма след 165 кг в изхвърлянето и 200 кг в изтласкването. За Насар това бе първо състезание от 6 месеца, след като през май той си сряза ахилесово сухожилие при битов инцидент.

Сега втори в Пловдив е друг национал - Иван Димов, който е европейски шампион в кат. до 61 кг от Тирана 2022. Състезателят на Петко Димов събра 400,970 точки, след като приключи с 287 кг на подиума.

На почетната стълбица се качи и Ангел Русев с 380,624 т. Трикратният европейски шампион и състезател на ТСК Русе с лични треньори Кръстина и Радослав Атанасови, приключи с резултат от 273 кг.

Четвърти се нареди Здравко Пеловски с 375,519 т. Тежкоатлетът на Васил Милашки в "Мизия" - Кнежа събра 283 кг, но беше победен от Русев, който е с по-малко лично тегло.

При кадетите шампион е Тошко Господинов от СКВТ "Христо Бъчваров" - Сливен. Възпитаникът на треньор Пламен Братойчев триумфира с 340,074 т. и двубой от 283 кг. Втори е Нино Симеонов от "Херкулес" - София. Състезателят на Кристиана Колева получи 337,473 т. след 225 кг в двубоя.

А трети е европейският шампион за кадети от Кишинев 2023 г. Джан Зарков. С двубой от 210 кг русенският тежкоатлет получи 327,782 т.

При жените победи националката Галя Шатова. Състезателката на Иван Лухов от клуб "Карлово" получи 257,253 т. след 190 кг резултат.

Втора с 236,691 т. е Надежда-Мей Нгуен с 152 кг, пред Мария Найденова ("Шумен") с 233,285 т от 185 двубой.

Организаторите наградиха призьорите с купи, медали и парични премии. Те бяха осигурени от спонсорите на турнира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари