Анатоли Станев награди Ангел Русев

0

Европейският шампион получи премия и почетна грамота от областния управител на Русе

С почетна грамота и еднократна парична премия от областния управител на Русе Анатоли Станев бе удостоен 21-годишният състезател на Тежкоатлетически спортен клуб /ТСК/ – Русе Ангел Русев.

Поводът е, че преди броени дни Ангел Русев завоюва за трети пореден път злато на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в категория до 55 кг. Станев отбеляза, че освен повод за радост и гордост подобни успехи трябва да ни служат за пример и че няма нищо непостижимо. „С упорита работа, всеотдайност и несломим дух всичко може да бъде постигнато“, сподели областният управител.

Възпитаникът на треньорите Радослав и Кръстина Атанасови събра двубой от 250 кг /109 кг в изхвърлянето, 141 кг в изтласкването/ и грабна европейската титла отново. Ангел Русев посвети успеха на детето си, което се роди наскоро. Ангел Русев извоюва европейската си титла във второто движение, когато дори не се наложи да прави трети опит. Той стартира със 135 кг, след това увеличи на 141 кг, които му бяха достатъчни за европейската титла. Ангел ще се бори и за квота за участие на Олимпийските игри през 2024-а. За свое най-голямо постижение той приема участието си на световното първенство през декември 2021-а в Узбекистан. Там той стана златен медалист в изтласкването и бронзов в двубоя. В по-далечно бъдеще шампионът се вижда като треньор, пишат от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Още двама русенци се представиха достойно на състезанието в Ереван. И двамата са от ТСК-Русе. Това са Денис Данев и Рени Русева, която е сестра на Ангел Русев. Денис се нареди на 6-а позиция, а Рени на 9-а. Резултатът на Данев е от 222 кг в двубоя, а в отделните движения той постигна 96 кг в изхвърлянето и 126 кг в изтласкването. Рени събра общ двубой от 125 килограма в двете движения.

Церемонията по посрещането на топ спортистите бе организирана от председателя на Тежкоатлетическия клуб доц. д-р Кирил Панайотов. Той отбеляза, че Русе продължава да бъде водещ център на този спорт в страната. От 2013-а насам ТСК-Русе е на първо място в страната във вдигането на тежести. Сред официалните гости бе и заместник-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева и Пламен Нунев, който има съществен принос за развитието на този спорт в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    МВРО-БКП
    А що чини там простата, дебела крава - Русицъ от РУО ? И с какво лично е допринесла тая свиня за успеха на този младеж?
  • 9
    1
    щангиста
    Сега всички некадърни хиени от администрациите (на снимките) ще се отъркат в Шампиона, сякаш те са направили нещо! Жалки и гнусни твари! Гади ми се от вас!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари