Ангел Кодинов стана световен вицешампион по кану-каяк!

6
Голямата надежда на българския кану-каяк Ангел Кодинов извоюва сребърен медал но световното първенство в Сегед (Унгария)
Голямата надежда на българския кану-каяк Ангел Кодинов извоюва сребърен медал но световното първенство в Сегед (Унгария)

Голямата надежда на българския кану-каяк Ангел Кодинов извоюва сребърен медал но световното първенство в Сегед (Унгария) на 500 метра едноместно кану.

В началото на август Кодинов спечели два бронзови медала - на 200 и 1000 м, от световното първенство за младежи и девойки до 23 г. в Румъния, но той вече е и световен вицешампион за мъже!

21-годишният Кодинов имаше и от световно първенство за юноши през 2015 г. През 2016-а стана най-младият ни спортист който участва на олимпийските игри в Рио.

Световната титла на 500 м едноместно кану в Сегед спечели германската легенда, трикратният олимпийски шампион Себастиан Брендъл с време 1:53.59 мин. Кодинов, който дори се движеше първи на средата на дистанцията, завърши с 1:54.49. Бронзовият медал спечели Олег Тарновчи от Молдова с 1:54.94.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари