Андрей Зографски: Ще връщаме пари заради неизпълнение на проекти

0
Това е завещаното наследство от управлението на ГЕРБ, каза съоснователят на "Спаси София"
Това е завещаното наследство от управлението на ГЕРБ, каза съоснователят на "Спаси София" Снимка: YouTube / стоп кадър

Това е завещаното наследство от управлението на ГЕРБ, каза съоснователят на "Спаси София"

"Освен Васил Терзиев - 20 наши районни кмета също ще положат клетва. Имаме най-голямата група в Общинския съвет. Не ни достигат 8 гласа, за да имаме пълно мнозинство. Затова ние се обръщаме към представителите на всички партии да проявят разум и да подкрепят нашия председател - Борис Бонев. Разговори са проведени с всички политически групи, с изключение групата на ГЕРБ. Ние ясно казахме, че те няма как да бъдат част от решението", заяви Андрей Зографски от групата на ПП-ДБ-"Спаси София" в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му разграждането на столичните предприятия трябва да спре, защото няколко големи проекта на Столичната община са застрашени от тежки глоби.

"Ще връщаме пари. Тук не говорим за корупция, а за неизпълнение на проекти. Ремонтът на "Шишман" е доникъде. Това е завещаното наследство от управлението на ГЕРБ", заяви Зографски.

"Емоцията от изборите все още не сме я забравили. Не е време за жалби и калкулации. Време е за решения. Идва нов бюджет за София", каза гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Очаквахме много по-висока избирателна активност и по-високи резултати. Това е катастрофално. Институциите са вплетени в това да взривят доверието в демокрацията", добави Зографски.

По думите му ПП-ДБ-"Спаси София" са твърди опоненти на ГЕРБ, но когато са предлагат добри идеи за града, са готови да ги подкрепят.

Според него първата работа на СОС трябва да бъде саниране и реформа на Столичния инспекторат и налагане на глоби на некачествени изпълнители и на сметопочистващите фирми, за да може да се спазва редът.

"Спаси София" ще има заместник кметове, но ще ги обявим следващата седмица. Господин Терзиев ще обяви управленският екип, сигурен съм, че всички заедно няма да разочароваме хората", каза Зографски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари