Андрей Райчев: Можем да очакваме избори на 19 или на 26 март

0
Ако ДБ и ПП излязат с двама кметове на изборите в София, ГЕРБ ще ги помете, заяви социологът
Ако ДБ и ПП излязат с двама кметове на изборите в София, ГЕРБ ще ги помете, заяви социологът Видео: bTV

Ако ДБ и ПП излязат с двама кметове на изборите в София, ГЕРБ ще ги помете, заяви социологът

Отказът на депутатите да подкрепят декларацията на акад. Николай Денков, означава, че вторият мандат няма да се състои, и то не защото тя беше лоша. Можем да очакваме избори на 19 или на 26 март.

Внимателно вглеждане в симптоматиката на това, което говорят големите играчи, като че ли обаче показва, че има шанс за правителство с третия мандат. Христо Иванов казва, че трябва да направим всичко, за да не допуснем избори и без ГЕРБ тази работа не може да стане. Тук виждаме основа за преговори.

Това коментира пред bTV социологът Андрей Райчев.

Има два много важни приоритета, заради които си струва да се направи правителство – еврозоната и Шенген. Политиците знаят, че хората не искат избори и всяка партия иска да покаже, че не заради нея вероятно пак ще има такива“, посочи още той.

Ледът за Христо Иванов е много тънък, защото за ръководството на „Демократична България“ най-важният въпрос е септември 2023 г., когато ще бъде битката за София. Те не могат да вземат някакъв голям дял в парламента, но могат да спечелят столицата“, заяви още Райчев.

Ако те искат да се подготвят за това, им трябват кристални отношения с „Продължаваме промяната“. Ако двете формации излязат с двама кметове, казусът ще приключи. ГЕРБ ще ги помете", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Райчев не разбира
    Хахаа, къкъв ГЕРБ бе?! В София ПП сами станаха първа сила. Ясно е, че кметските избори там са предрешени и ГЕРБ със сигурност ще загуби. Интригата е ще има ли въобще втори тур. Ако ПП и ДБ се явят отделно, ще има втори тур, на който единият от техните кандидати ще победи гербаджията. А ако са заедно общият им кандидат може още на първи тур да спечели. Райчев явно е получил добри пари от Банкя, за да ръси тези простотии.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари