Андрей Райчев: Локдауна е ритуал, нищо не помага

2
Маската не пази, маската се слага за да участваш в обществения ритуал за борбата със злото
Маската не пази, маската се слага за да участваш в обществения ритуал за борбата със злото

Сега ни предстои най-важният контракт - бъдещето не може да бъде нищо освен предишната ни нормалност

Маската не пази, нищо не пази. Маската не се слага за да ни пази и не се настоява целият свят да носи маски заради това, и не те гонят ако нямаш маска заради това, а защото не участваш в обществения ритуал за борбата със злото

"Има една огромна социална опасност, има опасност да ни пробутат нова нормалност. Само, че тази нова нормалност има едно име, тя е ненормалност. Има опасност това извращение от последните две години, от една паника да превърнем живота си в ад, защото има една малка група хора, умиращи от страх. Тези умиращи от страх хора не са се изплашили сами, те бяха изплашени - беше проведена една много силна технология на облъчване... на трупове, чували... едни морги показваха. Това приведе много хора в състояние на много силна психическа лабилност, което от медицинска гледна точка е много по-вредно от колкото един грип."

Това заяви социологът Андрей Райчев в интервю по TV1, който бе гост в предаването "Демокрацията" с водещ Петър Волгин.

"Погледнете нивото на смъртност в целия сват за 2019, 2020 и 2021 година, това са обективни данни и ще видите, че дума не може да става за пандемична ситуация. Който и да е човек като умира го мерят дали е заразен от Ковид. И ако е заразен от ковид, но умира от съвсем друго нещо, пак ще го пишат Ковид в статистиката, тоест те цифрите са завишени. И след завишението дума не може да става за епидемия. Има епистрахия, властта натика страните в страхова ситуация. Тази страхова ситуация тепърва ще я плащаме с диабети, с инфаркти, с онкология... с много неща."

"Доведоха моите сънародници до състояние, при което те има нужда от ритуална борба със страха, борба с дявола. Това е дявол, това е религиозно действие. Както навремето хората са се кръстили за да не се заразят, излишна мярка, но дава психологическо спокойствие, така слагаме маска. Маската не пази, нищо не пази. Маската не се слага за да ни пази и не се настоява целият свят да носи маски заради това, а защото не участваш в обществения ритуал за борбата със злото. Това е ритуално. Локдауна е ритуал, нищо не помага. В страните, където въвеждаха локдаун, са много по-зле отколкото страни, които не го въвеждаха. просто вижте статистиката"

"Виждам във "Възраждане" новата „Атака“ – по-смислено построена, по-нехаризматично създадена. При "Възраждане" го няма този „хайл“, но съвсем ясно се вижда фашисткият елемент, да го кажем по-пряко. Въпросът е докъде могат да растат".

"Нито една от другите партии не използва коза COVID. "Възраждане" са първите, които правят тази гадост и така развалят един важен за България политически консенсус за запазване на нормалност. Щурмувайки по този начин парламента – неинтелигентно и агресивно, те нарушават важно табу. От една страна, ще спечелят, но от друга, губят в стратегически план. Един държавник не прави така – не разваля страната си."

Според Райчев този вид присъствие ускорява събирането на гласове, но антиевропейската и антинатовската реторика поставя граница на потенциалните им избиратели.

"Нормалните хора не крещят. Те разбират, че има проблем и трябва да се справим с него. Заключени сме в отвратителна дилема - да избираме между две крайно незадоволителни позиции. От една страна ни се казва, че краят на света е настъпил и „Всички ще умрем“, а от другата ни говорят за конспирации, чипиране от Бил Гейтс - глупости на търкалета. Втората позиция е същият този страх с обратен знак, преминал в агресия. Войната е тежка, защото хапят и от двете страни."

Андрей Райчев смята, че привържениците на ваксините правят огромна грешка, като обиждат своите противници, че са глупави.

"Българите нямат средновековна реакция към ваксините, както ги упрекват. Те просто казват: „Вие ни лъгахте дълго и сега пак ни лъжете“. Българинът прекрасно знае, че ваксината е хубаво нещо, но като си го излъгал за локдауна, за маските и всички затваряници, поредната мярка му изглежда като поредна лъжа."

По думите на социолога СЗО са осъзнали "престъплението и безобразието", което са извършили от лекарска гледна точка.

"Вредата от действията им беше много по-голяма от ползата. Икономиката страда, туризмът отиде, авиацията също. Сега ни предстои най-важният контракт - бъдещето не може да бъде нищо освен предишната ни нормалност. Ако проспим това, жална ни майка. Не можем в нормалността да впишем маските. Направим ли го, по-добре фередже", каза още Андрей Райчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари