Андрей Райчев: Кабинетът няма да оцелее, но възможността не е само избори

0
Политологът предвижда избори или съставяне на правителство до септември догодина
Политологът предвижда избори или съставяне на правителство до септември догодина

Политологът предвижда избори или съставяне на правителство до септември догодина

"Правителството ще плати цена. Петков и Василев успяха да договорят много тънка ляво-дясна формула и сега я зачеркнаха. Нинова няма да остане в правителството. Скараха се с нея, скараха се с Трифонов и по македонския въпрос, за което няма да има прошка. В лоши отношения са с ГЕРБ, особено след символичния арест. Губят се съюзници, скарването с Радев е пълно. Христо Иванов само чака да се разпаднат, за да им вземе гласовете. Това е фатално. Вероятността да оцелеят след септември е близка до нула, а да стигнат до септември е 50%", това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS политологът Андрей Райчев.

Според него това правителство е направило прекалено много грешки.

"Кабинетът няма да оцелее, но възможността не е само избори, а да се направи правителство до септември догодина. Това до голяма степен ще зависи от позицията на Радев и на Борисов и от пластичността на малките партньори", каза още Райчев.

За него да се влезе в избори ще е опасно, поради което може да има договорка

"Борисов не се завръща на първа позиция, те го оставят, а те падат", смята политологът.

"Той си дочака времето, няма разговор за бъдещето без ГЕРБ и ДПС, позицията "всички срещу Борисов" е много по-малък въпрос от войната", подчерта Райчев.

"Единствената важна за мен политика е политиката на единство. Недоимък ще има заради пандемия, война и глад. Шансът е да се обединим, вместо това ни се предлага разделение", отбеляза той.

За отказа на България да плаща в рубли Райчев смята, че е извършено символично действие и наказваме Русия, но в това няма икономическа логика.

"Европа се дели по въпроса, а ние се натягаме", каза той.

За него по-лошото е, че това разцепва българския народ, който е бил фундаментално разцепен през 90-те години и сега отново се върви натам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    хахахах
    Райчев да си гледа голф игрищата и хотелите и да не се прави много-много на "ляв".
  • 0
    2
    Ха-ха-ха
    Само Костадинов от ВЪЗРАЖДАНЕ ще ни оправи !
  • 2
    1
    Ха-ха-ха
    Рашистко-кумунярските "политолози" се задействаха. Тъпаци като жалките им копейкаджийски тролчета!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари