Андрей Райчев: ГЕРБ заби тежък шамар на президента

0
Премиерът прави всичко възможно да отиде в САЩ, защото не е канен дълго време там
Премиерът прави всичко възможно да отиде в САЩ, защото не е канен дълго време там

Зложелателите на премиера казват, че той прави всичко възможно да отиде в САЩ.

Премиерът прави всичко възможно да отиде в САЩ, защото, за разлика от Цветанов, не е канен дълго време там, каза социологът

Виждам между президента и премиера тежък конфликт, който се задава. Съдя по това, че Румен Радев е отстранен от делегацията на страната ни за ОНН. Това коментира пред Нова тв социологът Андрей Райчев. „Там е мястото на президента, но правителството гласува Бойко Борисов да отиде в Ню Йорк. Това е тежък шамар“, коментира той.

„Борисов прави всичко възможно, за да не позволи президентът да се изяви в ООН. Зложелателите на премиера казват, че той прави всичко възможно да отиде в САЩ. Той не е канен там дълго време“, добави Райчев. Според него номинираният за транспортен министър Александър Манолев е жертва. Добре е, че се отказа в последния момент от поста, добави социологът. „Видя се ясно, че го сатанизират. Той е жертва. Хубаво е, че умно се отдръпна“, подчерта Райчев.

„Историята е странна, има детайл, който не разбирам. Сутринта смятат да предлагат тези трима души, изяснява се, че президентът не е подписал указа за вътрешния министър, изведнъж като резултат не се сменя кандидата за вътрешен министър, а – за транспортен. Излиза, че ако президентът не беше забавил въпросния указ, този човек щеше да е министър вече”, коментира Андрей Райчев.

„Струваше ми се, че тази история с трите оставки е фойерверк в началото на сезона. Предстоят обаче и други промени. Говори се за министър Цачева, че ще става конституционен съдия. Този фойерверк с министерските оставки обаче не гръмна. Все едно в Министерския съвет предишната вечер не са знаели и за първи път чуват за тези случки с Манолев“, заяви социологът.

„Този човек е заместник-министър. Това, което се случва, говори за импровизация, за случайни обаждания. Някой казал нещо - Цветанов едно, Дончев – друго. Нямам представа какво е, но нещо става“, добавя Райчев.

„Изведнъж определени медии преоткриха личността на Александър Манолев”, каза пък политическият анализатор Георги Харизанов. Какво значение има, че негов съдружник през 2004 г. е бил застрелян на паркинг, попита той.

Водещият Виктор Николаев пък припомни, че свързват Манолев с Маджо и с Пашата. „Всички губим от това, че няма да е министър. Аз много съжалявам.”, коментира Харизанов. Той сподели, че ако бе евродепутат, би гласувал против наказателната процедура срещу Унгария. „Ще съм против, ако ме карат да гласувам заради доклад срещу страната, в който някаква зелена евродепутатка е написала, че там отдават почит на жертвите на Холокоста, но имало изказване срещу Сорос и от това следвало, че унгарците са антисемити. Плюя на такъв доклад“, каза още Георги Харизанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари