Андрей Райчев: ГЕРБ се обрекоха на загуба при всеки изход

0
Ако Нинова постигне 700 000 гласа, тя ще е много близо до победа във вота
Ако Нинова постигне 700 000 гласа, тя ще е много близо до победа във вота

Това, че Елена Йончева ще оглави листата на БСП с кандидати за евроизборите ми се струваше сто процента сигурно, учудвам се даже, че толкова хора са гласували против, коментира по Радио Пловдив анализаторът Андрей Райчев.

За втора година Елена Йончева е острие на парламентарната група на БСП. Тя се сби с властта много сериозно, нанесе й тежки рани, аргументира се Райчев, предаде БНР.

На всичко отгоре властта направи груба грешка да я превърне в своя мишена, добави Райчев по повод разследването срещу бившата журналистка за финансиране на нейни телевизионни проекти от КТБ.

ГЕРБ се обрекоха на загуба при всеки изход.

Ако победят, те не побеждават политически противник, а един журналист. А ако губят, правят огромна услуга на своя политически противник БСП, каза още Андрей Райчев.

ГЕРБ спечели миналите евроизбори с 650 000 гласа. Това означава, че ако Нинова постигне 700 000 гласа, тя ще е много близо до победа във вота, още повече че БСП има такъв електорат, смята анализаторът. По думите му, от това следва и политиката на Нинова на максимално изостряне, с което мобилизира своите и се надява те да отидат до урните.

Групата, подкрепяща Станишев и съответно против Нинова, в момента е доста разнородна. Преди да се обединят срещу Нинова те бяха противници помежду си и затова не ми се вярва да успеят да спечелят срещу нея, коментира Райчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари