Андрей Райчев: Борисов си развързва ръцете, даже да атакува

0
Никой не знае какво ще направи протестът, това е отвореното бъдеще. Борисов изигра своя ход
Никой не знае какво ще направи протестът, това е отвореното бъдеще. Борисов изигра своя ход Снимка: БГНЕС

Големият коз на Борисов е заявката, че няма да е премиер от март

Колебанието на Борисов беше между малко и много, като малко означава да смени министри, много - да сложи някого на свое място. В случая отстъпи малко.

Политологът Андрей Райчев коментира в "Преди всички" по БНР последните рокади в кабинета "Борисов 3", обявени днес.  Според него те могат да бъдат разглеждани като оценка на Борисов за силата на протеста.

Според Райчев Борисов никога не защитава незащитими окопи. В случая на Горанов отстъпва незащитима позиция. Горанов си отива заради Божков. Премиерът си развързва ръцете, даже да атакува.

"Вторият окоп, който Борисов отстъпва, е министерството на икономиката, а третият - Ангелкова, като причината е вътрешнокоалиционна - искане на Валери Симеонов", отбеляза Райчев.

"Има един непредаден окоп - фамозният Данаил Кирилов запазва поста си. Това е слаба огнева точка и мисля, че те ще съжаляват за нейното удържане", каза още социалогът.

"Борисов не се интересува особено какво ще стане вляво, но появата на антиборисовска линия вдясно се смята за най-главния въпрос. Затова Христо Иванов беше обвинен, че иска да превземе поста главен прокурор", допълни Райчев.

Той определи назначението на Кирил Ананиев за финансов министър като "технологично". Според Райчев външен човек трудно би вникнал в ситуацията.

"Най-големият коз на Борисов е заявката, че няма да бъде премиер от март. Огромна сила е да кажеш "аз няма да бъда премиер, ще остана лидер на партия", подчерта Райчев.

"Никой не знае какво ще направи протестът, това е отвореното бъдеще. Борисов изигра своя ход", каза още Андрей Райчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари