Андрей Гюров става подуправител на управление "Емисионно" към БНБ

1
Позицията му е предложена от Димитър Радев
Позицията му е предложена от Димитър Радев Снимка: Фейсбук

Позицията му е предложена от Димитър Радев

Днес новоизбраният гуверньор на БНБ предложи да заема поста подуправител на управление „Емисионно“. По закон предстои изслушване в Комисията по бюджет и финанси и след това гласуване на номинацията от Народното събрание. Това написа в страницата си във "Фейсбук" депутатът от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" Андрей Гюров.

"За мен като икономист и финансист е чест да бъда предложен за този толкова отговорен пост", подчерта Гюров и уточнява, че подуправителят на управление „Емисионно“ отговаря за стабилността на валутния борд, управлението на резервите в чуждестранна валута и инвестициите в ценни книжа, преструктурирането на кредитни институции и икономическите анализи и прогнози на националната ни банка.

"Вярвам, че както опитът, натрупан в дългогодишната ми работата с големи европейски финансови институции, така и преподавателската ми и изследователска дейност в областта на финансите, ми дават нужните знания и умения, за да се справя успешно с тези отговорности", заявява той.

"БНБ се намира на прага на едно от най-големите предизвикателства в новата си история – подготовката за приемането на единната европейска валута. Успешното постигане на тази цел ще завърши един цикъл на развитие, който започна през 1989-та година и ще направи България, окончателно и необратимо, равнопоставен член на европейското семейство. За няколко поколения българи постигането на мечтата за евроинтеграция би осмислило неимоверните трудности и жертви, които всички ние направихме като народ по време на прехода. Дължим го на родителите си, дължим го на нас самите и най-вече на децата си", отбеляза Гюров.

"Посрещам тази номинация с вълнение за новото предизвикателство и със смирение пред мащаба му. Осъзнавам огромната важност и отговорност към работата, която предстои. Но имам увереност, че ще успея да я върша честно, професионално и неуморно, така както съм го правил винаги. Благодаря на колегите и приятелите, които подкрепиха моята номинация. За мен това значи много", пише още Гюров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аз
    Пууу, най-сетне намериха неква работа на тоя глупак! Сега остава и на жена му да намерят...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари