Анализират две ваксини срещу Ковид след заповед от италиански съд

1
Съдът в град Пезаро допусна експерт да установи съдържанието на ваксините на "Модерна" и "Пфайзер"/"Бионтех"
Съдът в град Пезаро допусна експерт да установи съдържанието на ваксините на "Модерна" и "Пфайзер"/"Бионтех"

Италиански съд, сезиран от физическо лице, противник на ваксинацията срещу ковид, нареди да бъдат анализирани в лаборатория ваксини, разработени на базата на информационна РНК

Това съобщи Франс прес, като се позова на адвокатка на ищеца, предава БТА.

Съдът в град Пезаро допусна експерт да установи съдържанието на ваксините на "Модерна" и "Пфайзер"/"Бионтех". Анализите ще бъдат направени през септември, уточни за АФП адвокат Николета Моранте.

По думите ѝ това е първи подобен случай "в Италия, а може би и в Европа".

Ищецът, който е преболедувал ковид, е 50-годишен служител в сферата на образованието и подлежи на задължителна ваксинация. Тъй като отказва да го направи, подлежи на административни санкции, отбеляза Моранте.

Ваксинацията с информационна РНК позволява на клетките да възпроизведат протеини, съдържащи се в коронавируса, за да накарат имунната система да ги разпознае и неутрализира при досег с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари