Анализират данните от черните кутии на дерайлиралите локомотиви

0
Предстои да бъде направена техническа експертиза на машините
Предстои да бъде направена техническа експертиза на машините Снимка: Ели Крумова, Монитор

Данните от черните кутии на двата локомотива от композицията, превозваща 2 100 тона газ пропан бутан, част от която дерайлира в събота сутринта на Централна гара в Пловдив, ще бъдат свалени и анализирани.

Предстои да бъде направена техническа експертиза на машините. Това съобщи генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски, който продължава да е на мястото на аварията в Пловдив, пише Монитор.

В отговор на позицията на фирмата превозвач „Булмаркет Рейл Карго”, че причина за аварията е счупен език на една от гаровите стрелки, той уточни, че екип от Националната следствена служба разследва случилото се. Преди да се произнесат разследващите, не можело да се каже със сигурност какво точно се е случило. В събота късно вечерта цистерните с пропан бутан са били изтеглени от Централна гара в Пловдив, а двата локомотива са вече изправени, като до края на деня и те ще бъдат транспортирани към Гара разпределителна.

Щетите по тях са за стотици хиляди левове. След като железният път бъде освободен, инфраструктурата ще бъде ремонтирана, уточни още Папукчийски.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари