Ампутираха двата крака на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров

3
Фигуристът е в болница от 10 януари заради пневмония, от която са настъпили фатални усложнения
Фигуристът е в болница от 10 януари заради пневмония, от която са настъпили фатални усложнения Снимка: Getty Images

Фигуристът е в болница от 10 януари заради пневмония, от която са настъпили фатални усложнения

Ампутираха стъпалата на двата крака на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров, съобщава ТАСС, предава БГНЕС.

Фигуристът е в болница от 10 януари заради пневмония. Ситуацията обаче се усложни, а възпаления, инфекции и проблеми с кръвоносни съдове и нервни окончания го оставиха в реанимация.

Операцията е била неизбежна, като засега се смята, че тя ще нормализира състоянието на олимпийския шампион от 2006-а. Тогава Роман спечели в дует с Татяна Навка, а освен това заедно са двукратни световни и трикратни европейски шампиони.

Костомаров ще навърши 46 години в сряда, но остава в болница и няма да бъде изписан поне още 10 дни. Той ще се възстановява след интервенцията, а после ще мине пълни изследвания за това дали инфекциите са овладени.

"За съжаление са ампутирани и двете стъпала. Операцията мина без проблеми, като цяло организмът се възстановява. Сега лекарите се борят за ръката му. Роман е в съзнание. Общото му състояние се подобрява. Остава в реанимация под постоянно наблюдение на лекарите", твърди източникът на ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    др. Менгеле
    Ей тия американски тролове спирачка нямат. Навсякъде смърдят за усрайна и гейския запад начело със Щ. Боклуци.
  • -21
    2
    Да бе
    Крият истината! Явно е настъпил мина докато е окупирал нашата братска Украйна орката! Заслужава си съдбата както и всеки тероруZZнак!
  • 9
    1
    Тик-так, тик-так!
    Поредният напълно „ваксиниран“, бустериран и зеленосертифициран за да може да се явява по състезания, а после... подложен на „кислородотерапия“ според covid-19 протокола за лечение, с гангрена на всички крайници, повечето от тях ... ампутирани! И не, НЕ е от „ваксините“, просто той така си е бил и преди „ваксинирането“!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари