Американците ги хванаха на калъп, а те викат: Скъпи не е това, което виждаш!

1
Вижда се краят на мафиотската ера на диктатора Борисов и неговите ортаци
Вижда се краят на мафиотската ера на диктатора Борисов и неговите ортаци

Пеевски, Божков и Желязков са героите в удара на САЩ по закона „Магнитски“ срещу корупцията у нас - факт.

Звездочелият юнак от мръсната приказка обаче е Бойко Борисов. С подгласници Иван Гешев и Сотир Цацаров. Това е казано много ясно на експремиера в американското посолство в София. Борисов и медиите му излъгаха, че той и посланик Херо Мустафа са говорили само за това, какво щяло да стане в България след изборите на 11 юли.

Може да е спомената темата с едно изречение, но истината е, че му е обяснено много ясно, че е аут от политиката, защото е затънал до уши в корупция, грабежи и мафиотизация на управлението, оттам на всички институции. Използвана е по-учтива форма, разбира се, но смисълът е бил този. Ако го преведем на неговия език, ще се получи нещо много цинично и просташко, но всеки се досеща за какво говоря.

Казано му е още, че в първата сесия на разследването по „Магнитски“ той и тогавашния главен прокурор Цацаров са били рамо до рамо с Делян Пеевски по съучастие в корупционни престъпления и такива срещу човешките права, които са нанесли огромни вреди на хиляди българи. Фокусирането във втората сесия върху Пеевски е заради огромния брой доказателства срещу него. Но Борисов и Цацаров не са отпаднали, а просто не ги обявяват официално засега. Появата на Васил Божков и Илко Желязков са изиграли също някаква роля, тъй като обемът на документацията се е увеличил значително.

Всичко, описано в документа е минало през изключително задълбочени проверки и засичания на информацията. Крайният резултат крещи, че виновни за безпрецедентния списък на незаконни практики са управлението и държавното обвинение, които със съучастието си в тези процеси или с бездействието си, са позволили и спомогнали всички упоменати безобразия да се случат. Сега вече и светът разбра, че сме на дъното в Европа заради корупция и мафиотизирано управление и прокуратура. Всеки опит да се омаловажи решението на САЩ е нелепост.

ДПС заявили, че чакат доказателства за Делян Пеевски, а дотогава оставали солидарни с него. Това е прострелване в корема, но тяхна работа. Когато сам си слагаш камък на шията, трудно може да останеш на повърхността… Нека се знае обаче, че българските турци нямат нищо общо с върхушката в движението, която е във всевъзможни зависимости от Пеевски. Българските турци са ограбвани и лъгани точно толкова, колкото всички останали. Затова хиляди от тях са принудени да търсят препитание в чужбина, без да има възродителен процес. „Заслугата“ е на босовете в ДПС, които тънат в съмнително богатство.

Вижда се краят на мафиотската ера на диктатора Борисов и неговите ортаци. Сбогуване с Гешев, съдебната зала и пътят към затвора е бъдещето на тези хора.

Важно е да осъзнаем силата си като гражданско общество, а не да чакаме всеки път някой отвън да свърши нашата работа. Не просто да искаме да живеем нормално, а да извоюваме това свое право. Откраднатите десетки милиарди от доскорошното управление показват, че ако бяха отишли по предназначение, сега щяхме да сме по жизнен стандарт до Естония, Словакия, Румъния, че и до Гърция. Но не сме заради споменатите вече типове и техния слугинаж.

Огнян Стефанов / FrogNews

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първи учебен ден.
Ученик държи химикал в ръцете си и пита седящия до него:
- Брат, откъде се сменяше за кирилица?

Харесай Дунавмост във Фейсбук