Алергиите от студа стават все по-разпространени

0
Пациентите, които страдат от непоносимост към зимния студ, могат да почувстват леки симптоми от алергията, дори когато изпият чаша студена вода
Пациентите, които страдат от непоносимост към зимния студ, могат да почувстват леки симптоми от алергията, дори когато изпият чаша студена вода

Повечето хора с алергии към студа смятат, че са хванали настинка или имат мигрена

Най-разпространената болест през зимата е именно алергията от студа, пише Е - Здраве и култура

Студът не може да се смята за алерген – организмът не изработва антитела срещу него. Но под неговото въздействие тъканните белтъчини временно се съединяват помежду си. Хубавото при тази алергия е че отминава бързо със стоплянето на организма.

Престоят в топло помещение и горещата вана са най-добрите лекарства срещу алергиите от студа.

Един от най-честите симптоми на този вид алергия е копривната треска. При нея кожата започва да сърби, зачервява се, може да се покрие с мехури или да се деформира временно.

Друг чест симптом на студовата алергия е хремата.

Това е и най-честата причина хората да мислят, че са настинали. При някои се запушва носът, а при други пък обратното – „тече“. Възможно е също хремата да се появява само навън, а при появата на постоянна топлина да изчезва.

Успешен метод за третиране на студова хрема е точковият масаж. Палците се поставят върху двете страни на носа и в продължение на 1 -2 минути се правят кръгови движения по часовниковата стрелка. След това се разтрива зоната под очите от носа до ушите и накрая се разтрива челото.

Пациентите, които страдат от непоносимост към зимния студ, могат да почувстват леки симптоми от алергията, дори когато изпият чаша студена вода от хладилника или вземат душ с по-хладка вода. Тежките форми могат да доведат до спадане на кръвното налягане, отмалялост, затруднено дишане и сърцебиене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари