Александър Вучич обяви победа на предсрочните парламентарни избори в Сърбия

1
Коалицията „Александър Вучич - Сърбия не трябва да спре“ ще има 128 депутата
Коалицията „Александър Вучич - Сърбия не трябва да спре“ ще има 128 депутата Видео: NOVA

Коалицията „Александър Вучич - Сърбия не трябва да спре“ ще има 128 депутата

Сръбският президент Александър Вучич обяви победа на предсрочните парламентарни избори, като заяви, че партията му ще получи абсолютно мнозинство. Коалицията с името „Александър ВучичСърбия не трябва да спре“ получава 128 депутатски места от общо 250, при обработени 80 процента от секционните протоколи. Опозиционните партии под знамето "Сърбия срещу насилието" изостават значително и се очаква да имат 65 места.

Представители на опозицията обвиниха управляващите, че използват обществени ресурси за политически цели, а наблюдатели на изборите обявиха преди вота, че Сърбия страда от "хронична липса на плурализъм". До предсрочния вот се стигна след протестите в цяла Сърбия, предизвикани от двете масови стрелби през май.

"Резултатът от тези избори е, че листата "Сърбия не трябва да спира", ще има абсолютно мнозинство в парламента. Когато ви отписват, се борете още по-усилено. В тази кампания не просто дадох всичко от себе си, но мисля, че направих повече, отколкото можех да направя, колкото и безсмислено да звучи. Борете се винаги, когато ви отписват или казват, че сте приключили, и така ще спечелите. И точно това ще трябва да направи Сърбия, когато я отпишат някъде на международната сцена", заяви президентът на Сържия Александър Вучич, предава NOVA.

"Това, което се случи днес в Сърбия, не може да се приеме като резултат от демократични и честни избори. Въз основа на това, на което станахме свидетели днес, като граждани на Сърбия, степента на унижение, да се довеждат хора, които не живеят в Белград, за да гласуват в Белград, е нещо, което не можем да приемем, и ще се борим с всички демократични средства срещу кражбата на гласове, която се случи днес в Белград и в цяла Сърбия", подчерта Мирослав Алексич, "Сърбия срещу насилието".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари