Александър Вучич обяви победа и на балотажа

1
Коалицията "Сърбия не трябва да спира" е спечелила изборите убедително, заяви Вучич
Коалицията "Сърбия не трябва да спира" е спечелила изборите убедително, заяви Вучич Снимка: ЕPA / БГНЕС

Коалицията "Сърбия не трябва да спира" е спечелила изборите убедително, заяви Вучич

Коалицията "Сърбия не трябва да спира" е спечелила убедителна победа на балотажа както на градско, така и на републиканско ниво. Това обяви водачът на коалицията Александър Вучич в обръщение от предизборния щаб в Белград, предава БНТ.

"Избирателната активност е била около 43 процента на национално ниво и 41,64 процента на ниво град Белград", каза Вучич. В избирателните секции в цяла Сърбия, добави той, процентът на подкрепа за листата "Сърбия не трябва да спира" се е увеличил с 10 до 30 процента, докато в девет секции избирателната активност е по-висока или същата като преди 13 дни. Той казва, че все още няма данни от три избирателни секции и че според пристигналите данни листата "Сърбия не трябва да спира" е спечелила 69,5 процента от гласовете, соцпартията 5,83 процента, Съюзът на войводинските унгарци 6,46 процента, " „Сърбия срещу насилието“ 12 процента“.

Той оценява, че е реалистично да се очаква, че ако има относително прилична избирателна активност на изборите, които ще бъдат повторени на 2 януари, коалицията ще получи 130-ти мандата в парламента. Известно е, че Сърбия ще повтори изборите в 30 избирателни секции.

В Белград "Сърбия не трябва да спира" спечели 64,49 процента от гласовете съгласно окончателните резултати, добави Вучич. Опозиционната коалицияСърбия срещу насилието“ е на второ място със 17,7 процента, „Ние сме гласът на народа“ е на трето място със 7,5 процента. На четвърто място са Милош Йованович и социалистите с около три процента.

Председателят на Републиканската избирателна комисия Владан Димитриевич заяви, че вотът в 35-те столични избирателни секции са протекъл при пълен ред.

Междувременно на свое заседание след вота РИК отхвърли възраженията на коалицията "Сърбия срещу насилието". Коалицията се обяви срещу решенията на избирателните комисии в 12 града. Републиканската избирателна комисия съобщи по-рано, че гласуването за депутати ще бъде повторено на 2 януари в още осем избирателни секции в пет общини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари