Александър Новак: Ембарго върху износа на руски петрол ще доведе до катастрофални последици

1
Най-потърпевши ще се окажат европейските потребители, предупреди руският вицепремиер
Най-потърпевши ще се окажат европейските потребители, предупреди руският вицепремиер Снимка: Getty Images

Налагането на ембарго върху износа на руски петрол ще доведе до катастрофални последици за пазара.

За това предупреди руският вицепремиер Александър Новак, цитиран от БНР.

Според Александър Новак компенсирането на доставките на руски петрол на европейския пазар ще отнеме време, ще доведе до ръст на цените, а най-потърпевши ще се окажат европейските потребители.

"Абсолютно очевидно е, че отказът от руския петрол ще доведе до катастрофални последици за световния пазар. Повишаването на цените ще бъде непредсказуемо. Повече от 300 долара за барел, ако не и повече".

Новак напомни, че Русия осигурява 40% от потреблението на газ в Европа. По думите му Москва може да прекрати доставките по газопровода “Северен поток 1” в отговор на спирането на “Северен поток 2”, но засега няма да го прави.

"Имаме пълното право да вземем реципрочно решение и да наложим ембарго върху подаването на газ по газопровода “Северен поток 1”, който е напълнен на 100%. Засега не сме взели това решение. Никой няма да спечели от това. Макар че с изявленията си и обвиненията си към Русия европейските политици ни подтикват към това".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари