Александър Николов: Българско оръжие отива в Украйна. Ние от бранша знаем от 10 март

1
Българските заводи назначават работници, работят на три смени, работят и уикенда. Това е индикатор, посочи уволненият директор на "Кинтекс"
Българските заводи назначават работници, работят на три смени, работят и уикенда. Това е индикатор, посочи уволненият директор на "Кинтекс" Снимка: Кадър от bTV

„Обществена тайна е, че българско оръжие отива в Украйна. Ние, хората от бранша, това обстоятелство го знаем от 10-15 март, две-три седмици след началото на войната“.

Това заяви освободеният директор на „Кинтекс“ Александър Николов пред bTV.

Съществуват очевадни индикатори, че българското оръжие стига в Украйна през посредници в Полша, Чехия и Словакия. И за мен е непонятно тези индикатори да са неизвестни на госпожа Нинова. Нека бъда конкретен, изцяло се промени посоката на движение на оръжие. Преди войната оръжие идваше от Полша, Чехия и Словакия към България за последващ реекспорт към трети страни по външнотърговски договори. След началото на войната големите обеми оръжие тръгнаха от България към тези държави в Централна Европа“, каза Николов.

На второ място, тези държави са много сериозни производители. Остава въпросът защо те купуват българско оръжие от нас. На трето място, армиите на тези държави, които споменах - Полша, Словакия и Чехия са въоръжени с НАТО стандартно оборудване и се питаме защо купуват така наречения съветски образец стоки от България. На четвърто място, обемите, които те купуват многократно надхвърлят количествата за ежегодно опресняване на военновременните запаси. На пето място, те купуват така наречената на професионален жаргон „стара стока“. Това са боеприпаси, които имат срок на годност още няколко месеца или една година. Очевидно е, че не ги купуват за съхранение, а за незабавно използване. Къде? Във войната в Украйна“, допълни освободеният шеф на „Кинтекс".

Госпожа Нинова сигурно има информация, че българските заводи назначават работници, работят на три смени, работят и уикенда. Това е индикатор“, посочи Николов.

По думите му капацитетите на българските заводи са пълни за една година напред. Според него няма начин Корнелия Нинова да не вижда датите на договорите, предвид че се одобряват от комисия под нейно ръководство.

Според Николов това вероятно е една от причините за неговото освобождаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Бай Чеп
    Според европейските принципи и ценности не трябва да се продава оръжие на държави в конфликт! Има се впредвид, че боеприпасите и оръжията които се продават в мирно време могат да бъдат използвани в учения и по мишени, докато при военни действия е много вероятно да отнемат живот! Ние обаче сме взели страна в конфликта от самото начало и оправданията на г-жа Кури лъжата са направо смешни! Защо нашите капути искат да въоръжават нацистите в Украйна - ами винаги сме били на грешната страна! Няма да се учудя да почнат да рушат паметниците на съветската армия и да строят паметници на Бандера, Шухевич и Хитлер!
  • 3
    1
    Гост
    Трябва и за Русия да изнасяме, ще сме на свръх печалба.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари