Александър Недков е предложен за почетен гражданин на град Русе

3
Журналистът създава над 30 художествено-документални и документални филми – част от тях в златния фонд на БНТ
Журналистът създава над 30 художествено-документални и документални филми – част от тях в златния фонд на БНТ Снимка: Фейсбук

Това решение се взе на председателски съвет

Председателите на групи от местния парламент гласуваха предложение за удостояване на Александър Недков със званието „Почетен гражданин на град Русе“, съобщиха от администрацията. 

Роден на 26 април 1946 г., Александър Георгиев Недков е доайен на русенските журналисти с 40-годишен трудов стаж като журналист, 35 от тях в РТВЦРусе като репортер, отговорен редактор и заместник-главен редактор.

През дългогодишната си журналистическа кариера в сътрудничество с екипи за  Канал 1, Ефир 2, сателитен канал „България”, впоследствие БНТ 2 той създава над 30 художествено-документални и документални филми – част от тях в златния фонд на БНТ.

Професионалният път и премеждията по него са причина Общински съвет – Русе да подкрепи предложението Александър Георгиев Недков да бъде удостоен с почетното звание за изключителни постижения в областта на журналистиката, като част от обществено-икономическия, социалния и културния живот на Община Русе и за яркия принос за развитието на русенската журналистика и издигане авторитета на град Русе.

Решението ще бъде гласувано на 21-ото заседание, което ще се проведе на 22 април.

Заседанията на постоянните комисии – от 12 до 15 април, ще се проведат във виртуална стая, като всяко заседание ще може да се проследи в реално време във ФБ страницата на Общински съвет – Русе, а за по-голямо удобство запис на всяко живо излъчване ще бъде качено в YouTube канала на Общинския съвет.

Първото заседание ще бъде на постоянната комисия по Култура и религиозни въпроси на 12 април, понеделник, от 13:30 часа.

Всички новини, свързани с Общинския съвет, може да следите на официалния сайт, както и на Facebook страницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари