Александър Маринов: Президентът рискува като казва истината

0
Слава Богу, че има такъв човек.
Слава Богу, че има такъв човек.

Президентът Румен Радев рискува като достига до ръба на своите правомощия и казва истината за политическата ситуацията у нас.

Това каза за обзорното седмично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов и уточни, че именно държавният глава има смелостта да назове проблемите у нас. Действията обаче трябва да бъдат предприети от обществото, допълни политологът.

Слава Богу, че има такъв човек. Големият проблем е, че двуличието е достигнало патологични форми. В българската политика говоренето на лъжи и полуистини, което може би е още по-лошо, се е превърнало в повсеместна практика. И когато някой каже истината, започват да го обвиняват – че разделя нацията, че ненавреме го е казал. Каква политика може да има в България, ако тя не се основава на признаването на очевидните факти, а точно обратното – на лъжата.

Не е останало лошото зад гърба ни. Ако трябва да бъдем честни, а това е необходимо, за да направим правилната политика, ние трябва да кажем, че най-лошото е пред нас и че нацията умира. Ако не се вземат сериозни мерки и не се промени тази система, да започне да се управлява държавата по друг начин, да се спрат тези разрушителни процеси, нацията умира. Това какъв оптимизъм може да носи? Да го отричаме, да го прикриваме, защо? Каква политика е това?“, коментира политологът.

Проф. Александър Маринов изрази увереност, че при назначаване на служебно правителство, президентът ще покаже, че може да се управлява и по друг начин. В българското общество има и други хора, които виждат проблемите, назовават ги и търсят решения, и те много скоро ще влязат в политиката, допълни той.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари