Алексанъдр Манолев си почива в къща, купена с европейски пари

0

Александър Манолев, бивш зам.-министър на туризма и настоящ зам.-министър на икономиката е собственик на имот, в който е построена “къща за гости”, финансирана с 380 000 лв. по проект на Програмата за развитие на селските райони, информира Биволъ.

Плащането е одобрено от ДФЗ през декември 2015 г., само месец след като Манолев е назначен за зам.-министър на Ангелкова.

Имението с половин декар РЗП обаче никога не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм. Ползва се като частна вила от Манолев и семейството му.

Има и специална екстра, подобно на частния асансьор на Цветанов – минерална вода, докарана от 3 км от Сандански. Заявлението за водохващането от 2016 г. е мотивирано с “други цели – профилактика в обект „Къща за гости”. В продължение на месеци пътят е бил разкопан, за да се положат тръбите, твърдят очевидци с вили в Лиляново и Попина Лъка.

Номерът с къщите за гости е пределно прост – оформя се проект на сламен човек, построява се вила с европари, ползва се дискретно 5 години докато ДФЗ и прокуратурата си затварят очите и ако няма медийна издънка, след това имотът може да се прехвърли на името на реалния собственик или да се продаде с печалба. Пито – платено.

В случая с Манолев обаче петте години не са изтекли и от ДФЗ отговориха на запитване на Биволъ, че проектът е “в период на мониторинг до 06.10.2019 г.” Дори “към момента е в процедура по проверка” – увериха още от ДФЗ.

За разлика от смутните казуси с евтините апартаменти на властта, в които трудно може да бъде доказано предикатното престъпление – пране на пари с корупционен произход, в случая с имението свързвано с Александър  Манолев прокуратурата има ясен коридор за доказване на злоупотреба и търговия с влияние.

Фактите са красноречиви и е ясно кому е изгодно всичко това – къщата е построена в имот на Манолев, чието придобиване и кандидатурата за субсидията са в удивителен синхрон.

Фирмата е абсолютно куха и оформена на подставено лице от близкото обкръжение на Манолев. Плащането е одобрено след като Манолев е попаднал във властта.

Къщата за гости никога не е функционирала по предназначение, не функционира и в момента.

Източник: Биволъ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари