Акушерката, която преби новородено се измъква...

0
Самата акушерка, която в момента е под домашен арест, заяви, че записите са манипулирани и не са истински
Самата акушерка, която в момента е под домашен арест, заяви, че записите са манипулирани и не са истински

Бруталната акушерка Емилия Ковачева, която бе заснета от охранителна камера в столична болница как налага безпощадно с юмруци и стъклено шише 4-дневното пеленаче Никол, най-вероятно ще се отърве по обвиненията, че е нанасяла побой на други новородени.

Въпреки че от прокуратурата на няколко пъти заявиха, че разполагат с други скандални кадри, от които се виждало как неонатоложката малтретира бебенца, запознати със случая юристи коментираха, че това било трудно доказуемо, пише България Днес

Те изразиха подозрения, че заради давността на записите и тяхното качество надали те ще могат да послужат като улики. Дори и това да стане, магистратите ще трябва да отделят материалите по двата случая, тъй като за разнищването им били необходими две отделни производства.

Обвинителният акт срещу акушерката биячка е готов отпреди месец, но делото срещу нея все още не е започнало. Причина за това се оказаха възраженията на защитника й адвокат Владислав Янев. На предишното заседание в Съдебната палата в столицата, на което се очакваше да стартира делото срещу клиентката му, той изтъкна пред съда, че до ден днешен не е гледал въпросното видео с побоя над Никол Димитрова, заради което Ковачева е на подсъдимата скамейка.

Самата акушерка, която в момента е под домашен арест, заяви, че записите са манипулирани и не са истински. Тя коментира и твърденията на прокуратурата, според които е нанасяла побой и на още 4 бебенца по време на нейните дежурства в столичната болница "София мед".
"Това са родови травми, т.е. децата са се родили така. Искат да ми припишат и това. Аз не съм ги пипала. Не знам какво стана, нямам разумно обяснение", твърди тя.

Въпреки фиаското и отлагането на процеса магистратите приобщиха към делото предявения граждански иск от родителите на пребитото бебенце. Румен и Станислава Димитрови поискаха 400 000 лева обезщетение за неописуемата тъга и мъчителната болка, която е изпитало както тяхното дете, така и те като негови родители. Защитникът на Ковачева адвокат Янев разпалено заяви пред съда, че цялото разследване е целенасочено, а доказателствата са непълни и събирани тенденциозно.

я е обречена и предварително осъдена, прокуратурата не събира всички доказателства, а само тези, които са й изгодни." Адвокатът допълни, че съвсем умишлено не му били предоставени уличаващите клиентката му записи, за да не може той адекватно да организира своята защита.

Потресаващият случай, който разбуни духовете в страната, избухна, след като в медийното пространство се появи запис, от който се вижда как акушерката Ковачева в продължение на 80 минути налага зверски пеленачето.

Тя го удря с юмруци и стъклено шише за хранене по главата и тялото и го души с все сила. Заради нанесените удари Никол получи черепно-мозъчна травма и тежък мозъчен оток и едва успя да прескочи трапа. В момента детенцето се е възстановило и е добре.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари