Адвокатът на акушерката душила бебе, налетя на бой в съда

0
Адвокат Янев се ядоса, че делото е отложено за декември
Адвокат Янев се ядоса, че делото е отложено за декември Снимка: News.bg

Адвокатът на акушерката Емилия Ковачева, пребила бебе, налетя на бой в съдебната зала.

Случката се разигра тази сутрин, след като съдът не даде ход на процеса срещу акушерката, обвинена в опит за умишлено убийство на 4- дневната Никол, съобщи БНТ.

По време на свое дежурство през април миналата година акушерката Емилия Ковачева нанесла тежки удари на новороденото, като го удряла с ръце и стъклено шише за хранене, душила и притискала.

Заради отсъствието на един от съдебните заседатели по делото, който се оказа командирован извън София, съдът отложи делото за декември. Защитата на Ковачева обяви решението като "шиканиране" и определи съдебният състав като незаконен. Адвокат Янев влезе в словесен спор с наблюдаващия прокурор по делото и дори му налетя на бой.

"Ако мисли, че може да ме набие - това си е негов проблем. Да налети... Такова пренебрежително отношение към съда, от защитник в моята практика за първи път срещам. Такова просташко поведение не отива на никой човек, особено на човек, който се титулува защитник, като адвокат", каза Николай Христов, наблюдаващ прокурор.

В десетото заседание по делото се очакваше да бъдат разпитани всички останали свидетели. Кога ще има решение и какво наказание ще получи акушерката - остава неясно. Важното е, че малката Никол, вече ходи и дори казва отделни думи. Но, медиците остават притеснени за зрението на малкото момиченце, което оцеля по чудо преди година.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари