Акушерка налага новородено бебе

0
Акушерка си е позволила да удари с ръка няколко пъти 7-дневно бебе
Акушерка си е позволила да удари с ръка няколко пъти 7-дневно бебе

По време на нощно дежурство в "София Мед" една от акушерките си е позволила да удари с ръка няколко пъти 7-дневно бебе. Това съобщи пред журналисти зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков, предаде БГНЕС.

"Следващата смяна моментално е подала сигнал, уведомени са полицията, прокуратурата, акушерката е задържана и вече е на разпит. Детето е в реанимацията на "Токуда", вече не е на апаратна вентилация. Продължават изследванията, има известно подобрение в състоянието", каза Пенков.

Той съобщи, че се обсъжда правене на изследване с ядрено-магнитен резонанс, за да се знае дали има и други сериозни травми. Акушерката е била с дългогодишен стаж, с безупречна досега репутация.

"Не знам какво е станало, каква е била тази агресия към това невинно същество, психолози ще решат. Бих я уволнил, бих потърсил отговорност от нея в съда за уронване престижа, както и бих подал сигнал в съсловната организация за отнемане правата на практикуване. Това е непростимо", категоричен е заместника на Москов.

Той посочи, че няма информация дали деянието е заснето от камерите в болницата. Човек, който е направил такова нещо, трябва да има възмездие, ще следим случая, обеща Пенков.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари