Акцията във Фонда за лечение е измислена от страшно прост човек

0
Ексминистърът Мирославав Ненков смята, че акцията на прокуратурата е пълна бутафория
Ексминистърът Мирославав Ненков смята, че акцията на прокуратурата е пълна бутафория

Тъжно ми е, защото това беше абсолютно излишна демонстрация на сила, каза пред Нова телевизия бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по повод шумните арести във Фонда за лечение на деца в чужбина в сряда.

Възстанових на поста Павел Александров (бившият директор на фонда, който също бе задържан при акцията - б.р.), защото с назначената от бившия здравен министър Таня Андреева госпожа нещата не вървяха добре. Познавам Александров от първия си мандат като зам.-министър. Човекът е готин и организиран. Ако следите цялата тази гадост, неправителствените организации, които по принцип са критични, го хвалят, каза д-р Ненков. Когато чух за ареста, първо си помислих какво ли са направили задържаните от фонда.

Като мина тази срамна пресконференция на прокуратурата, на мен ми се дорева, каза бившият здравен министър. По думите му, обвиненията срещу служителите на фонда са неясни. Не разбирам от полицейска работа, но предполагам, че тежко въоръжени полицаи се изпращат, когато се очаква яростна съпротива. А всичките тези хора би могъл да ги задържи кварталния отговорник – те няма къде да отидат.

Това е като да застреляш муха с оръдие – страшно е ефектно и е абсолютно безсмислено. Акцията е измислена от някой страшно прост човек, който сигурно е сменял маслата в гаража на милицията по времето на комунизма. Абсолютно долнопробно е замислено да ги обвинят, че крадат пари от болни деца, тъй като очаквано хората ще реагират крайно негативно, заяви д-р Ненков. Това е брутална атака срещу една добре работеща структура. Въпросът е кой може да има сметка от тази гадост. Не може това да са здравният министър и премиерът, защото това е автогол за тях. С тази акция допълнително се доразбива вярата на обществото ни в здравеопазването. Това е долнопробен пиар. Искрено се надявам премиерът и здравният министър да са подведени от някой глупак – защото, ако не са – тежко ни и горко, каза още д-р Мирослав Ненков.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари