Акция за незаконно източване на подпочвени води

0
При инспекцията се оказало, че от предприятието са дърпали вода с помпи от 90 метра дълбочина
При инспекцията се оказало, че от предприятието са дърпали вода с помпи от 90 метра дълбочина Снимка: Novini.bg / Архив

Икономически полицаи и служители на Басейнова дирекция пък са извършили проверка и на територията на голямо хранително предприятие в Пловдив.

Акцията била по сигнал за нерегламентирано източване на подпочвени води, съобщава "Дарик". При инспекцията се оказало, че от предприятието са дърпали вода с помпи от 90 метра дълбочина. Фирмата нямала разрешително за тази дейност, както и водомер, който да отчита какво количество вода е добита. Имало само водомер за канализационните води. Взети са проби от водата за изследване, както и от готовата продукция във фирмата. За случая са уведомени РЗИ - Пловдив и Районната прокуратура, като е образувано и досъдебно производство.

Пловдивско месопреработвателно предприятие също е обект на проверка по сигнал. Информацията е от директора на Областната дирекция на МВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Служители на Икономическа полиция и Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ) в Пловдив са влезли в един от най-големите месокомбинати. Съставен е констативен протокол, взети са и проби от суровините и готовата продукция, които са изпратени за изследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари