Акция в Бургаско: Проверяват ТИР-ове

1
Екипи на КАТ проверяват дали камионите са претоварени
Екипи на КАТ проверяват дали камионите са претоварени Видео: NOVA

Акция в цяла Бургаска област за проверка на тежкотоварните камиони.

Екипи на КАТ проверяват дали тировете  са претоварени. Тя започна след двете изключително тежки катастрофи в Айтос в рамките на една календарна година. Анализът на МВР показва, че в областта за последните 5 години в областта са станали 86 ПТП-та с участието на камиони с товар между 18 и 40 тона. Загинали са 17 души, включително деца, а 117 са ранените. Има и образувано досъдебно производство срещу няколко фирми. 

"От извършените авто-технически експеризи по досъдебните производство за този 5 годишен период е установено,че една от причините довела до тяхното настъпване  е претоварването на товарните камиони. Това обстоятелство в голяма степен е способствало за настъпване на катастрофите, чрез причини прегряване на спирачната система, влошаване на пътното поведение на превозното средство и загуба на контрол от страна на водача на автомобила", заяви старши комисар Калоян Калоянов- директор  ОД МВР- Бургас, предава NOVA.

азпитани са множество лица в качеството на свидетели. Извършени са 13 претърствания, обхванали 3 населени места, а именно град Бургас, град Карнобат и Несебър", посочи окръжният прокурор Георги Чинев.

Отделно са нанесените щети върху пътните настилки. Сумите за възстановяването им, по данни на МВР, надхвърля 41 милиона лева. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари