Активисти на ГЕРБ и ДПС се сбиха в Силистренско

1
При сбиването в село Поройно се стигнало до намеса на полицията
При сбиването в село Поройно се стигнало до намеса на полицията

При сбиването в село Поройно се стигнало до намеса на полицията

В изборния ден в Силистренско вотът стана причина за бой между два политическа лагера, както и за намеса на полицията. Два часа след приключването на изборния ден, група от ГЕРБ празнувала в центъра на село Поройно изборна победа, предаде NOVA.

Заради силния шум от празненството, председателката на Секционната комисия изпратила дежурния полицай да помоли компанията за тишина. В тази компания, дори бил нейният съпруг и главно действащо лице – Ергюн Фейзи, който е активист на ГЕРБ и организатор на празненството след оспорваната победа.

От записите се вижда, как дежурният полицай върви и си говори с Фейзи, когато партийният активист изненадващо се спуска към кмета на селото.

“Изведнъж, викаше, крещеше и ме хвана за гушата. И псуваше. Дали от алкохола- нищо не мога да кажа. И на мен ми е чудно, защо?”, посочва Хаккъ Ахмед – кмет на село Поройно.

Напрежението в центъра на село Поройно ескалира за минути. От видеозаписите се вижда, как бързо се събират много хора от двата лагера. В сбиването се замесват повече от 20 души и можело е да се стигне до много по-големи последици от това, просто хващане за гушата.

Екипите на МВР са двама полицаи, които едва удържат лагерите на ГЕРБ и ДПС да не се сбият допълнително.

От МВР потвърдиха за инцидента, като поясниха, че заради него по-късно са изпратени още трима полицаи, които са преустановили конфликта. 52-годишният мъж е отведен първоначално в кметството в село Поройно, а след това в Дулово, предупреден е да не нарушава обществения ред, след което се е прибрал в дома си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Мммм,
    И по една патка да си бяхте теглили, да еб@ ваш'та мама недоклатена!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари