Ако си подам оставката, ще излезе, че не съм си свършил работата

0
Това каза директорът на Българската агенция по безопасност на храните
Това каза директорът на Българската агенция по безопасност на храните Снимка: НВСМ

Ако си подам оставката, ще излезе, че не съм си свършил работата.

Това каза директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Дамян Илиев по време на пресконференция във връзка с изнесената от БСП информация, че няма чума по дребните преживни животни, предаде Агенция „Фокус“.

Д-р Илиев подчерта, че няма да си подаде оставката. Той обърна внимание, че БАБХ е била подкрепяна достатъчно от обществото. Той поясни, че, ако има нови положителни проби, ще бъде лошо. „Ще докаже, че мерките, които сме предприели не са били достатъчно ефективни. Говоря за евтаназията, за контролът по движение на хора, за всичките мерки, които трябваше да се направят така, че да не се позволи да бъде разнасян вирусът. Тук имаше мисия, която да провери дали си вършим работата както трябва. Не сме получили забележки. Забележката, която получихме е да не изследваме втори път само 10-километровата зона, а 20-километровата“, заяви д-р Дамян Илиев.

Той обърна внимание, че по време на регистриране на чумата, решението на ЕК е било рестрикции върху областите Бургас и Ямбол. „След като ние започнахме с нашите мерки, с които да предотвратим разпространяването на заболяването, те смъкнаха рестиркциите само на общинско ниво по границата с Турция“, поясни д-р Илиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари