Ако някога кажа, че съм срещу Цветан Василев, значи съм най-големият боклук на земята

1
Влади Въргала: Само мога да целувам ръка на Цветан Василев!
Влади Въргала: Само мога да целувам ръка на Цветан Василев!

Дни след като списъкът с посетители на Цветан Василев обиколи медийното пространство, потърсихме за коментар Влади Въргала - едно от имената, фигуриращи в списъка.  За „опашките пред кабинета”,  лицемерието и предателството около КТБ - четете.

Какви са отношенията Ви с Цветан Василев към момента?

Към момента той е в Сърбия, аз в България, не съм го виждал и не съм го чувал. Искрено искам да е добре, той и семейството му, и стискам палци да се оправят нещата възможно най-скоро.

Кога беше последната ви среща?

 Последно го видях на концерта на БТР, беше със супругата си, но отдалеч. А преди това, през януари миналата година.

Заговори се, че едва ли не сте обърнал палачинката и вече сте срещу него?

Днес разбрах това нещо, един приятел ми звънна да ми каже, че Михнева го е казала - че съм казал за Цветан Василев, че е боклук. Звъннах й да й кажа ,че никога не съм казвал такова нещо, а тя отвърна, че го е чела в „Уикенд”, даже ми цитира интервюто. Аз такова интервю не съм давал и тези думи са лъжа. Искам да се докаже, че съм дал това интервю! Какво става, имаме ли ние медии или всички са кукли на конци?!

Да обобщим - не сте в лоши отношения с Цветан Василев?

На Цветан Василев единственото, което мога да направя, е да му целувам ръка и да паля свещи той да е добре, защото това, което съм видял от него (освен ангажимента, който пое, когато правих филма), аз съм свидетел, че този човек е изпълнил своя обществен дълг и към много други неща в сферата на културата, образованието и медицината. Бил е активен във всички сфери, не съм сигурен, че мога да го кажа за други хора с големи възможности. Ако някога аз кажа, че съм срещу Цветан Василев, значи съм най-големият боклук на земята.

Всъщност Цветан Василев не беше ли използван от политици и популярни личности само и единствено за финансова подкрепа?

Това е все едно да ме питате мен дали не ме канят в компании, за да веселя хората. Кой, каквото работи - за това го използват. Добре, обаче, какво е това лицемерие и покриване в момента от страна на хора,  за които се знае, че в даден период са били подпомагани от Василев и, както се казва - били са на опашка пред кабинета му?

Това е позорно. Същото е като да си звъннал да си поръчаш проститутка - с големи гърди, руса коса, сини очи и след това да кажеш, че си мислел, че е пицария. Иначе пусна се един списък - какво изобщо се занимават всички с него. Той е пуснат от същите хора, които навремето са казали, че Цветан Василев е поръчител на убийство. Какво общо има един списък с това, за което трябва да се говори, а именно, че в България се срути една от българските банки, а законовите норми бяха покрити от държавата.

Ясно е, че Цветан Василев е давал пари на много хора, подпомагал е различни проекти, но откъде идваха парите?

Какво значи, че е давал... Той представлява една банка.

Банката откъде мислите, че взима пари?

Всяка банка има индустрия зад нея, на която разчита , които са целесъобразни и водещи до печалби във фирми, в които може да се рефинансира. Маргарита Михнева онзи ден каза, че още в кабинета на Цветан Василев на площад „Гарибалди” са се раздавали пари едва ли не в мазето и не под формата на кредити и депозити... Аз не мога да го коментирам. Не съм бил в мазето и не съм виждал това нещо. Ако на някой са давани пари в плик и Маргарита е била там - да каже.

А вие парите за „Шменти-капели”  как ги получихте?

По банков път, с договор, по най-законния начин.

Последен въпрос - какъв човек е Цветан Василев?

Много е ерудиран, може да говори компетентно на много теми. Човек, който разбира от работата, която работи и я работи денонощно. Основната му грешка е, че допусна до себе си хора, от които трябва да се пазиш.

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари