Ако линейката беше взела майка ми, сега можеше да е жива!

0
Днес е моята майка, а утре може да е някой друг, ваш близък или поредният човек, живеещ в село
Днес е моята майка, а утре може да е някой друг, ваш близък или поредният човек, живеещ в село

65-годишна жена, която заради заболяване не била яла в продължение на четири дни, починала няколко часа след като спешен екип преценил, че няма нужда да я води в болница.

За случая ни сигнализира синът на починалата жена Ганчо Николов, предаде OFFNews.  

Делка Николова е от село Болярино, община Раковски. Синът ѝ живее в София, но често се чували по телефона. Малко преди да почине, жената се разболяла. При един от разговорите им Ганчо казал на майка си да отиде на лекар, но тя отговорила, че няма пари и ще се лекува от настинката вкъщи. 

Дни по-късно обаче състоянието на жената се влошило. Имала температура, задуха, силни болки в стомаха и ставите, диария, повръщала и не била яла нищо в продължение на четири дни. Първата ѝ братовчедка отишла да я види. Жената се чувствала много зле и не успявала да се задържи на краката си, затова решили да повикат линейка. Медицинският екип е повикан сутринта на 25 май. 

Пристигналите медици прегледали набързо жената и ѝ поставили успокояваща инжекция, след което ѝ изписали "Но-Шпа", "Смекта" и "Лопедиум".

 

Въпреки влошеното състояние на жената, която дори паднала пред медиците и се наложило да помогнат и да я вдигнат, те решили, че няма смисъл да я закарат в болница и тръгнали да излизат, но братовчедката на Делка ги спряла и помолила поне да преслушат болната, за да се види дали не става въпрос за усложнения след прекараната настинка. 

Лекарката, която се представила като Иванова, преслушала Делка и казала, че не чува хрипове, след което екипът си тръгнал. 

Делка починала няколко часа по-късно - смъртта е констатирана в 23.30 часа на 25 май. 

Синът на Делка обясни, че близките ѝ са дали отказ от аутопсия, а той в този момент не е бил там и така не се е разбрало от какво е починала жената. 

"Ако в това тежко състояние я бяха взели, за да я сложат поне на системи и да е в болница, вероятно нямаше да почине", подчерта Ганчо, цитиран от OFFNews. 

Синът на Делка отишъл при личния лекар на майка си, който да издаде необходимите документи след смъртта ѝ, и той казал, че от информацията, оставена от спешния екип, се вижда, че жената вероятно е получила инфаркт или инсулт. 

По думите на Ганчо след смъртта на майка му от очите, ушите, носа и устата ѝ започнала да тече кръв. 

Според Ганчо това не е първият случай, в който човек от селото е починал, след като не му е обърнато особено внимание при посещение на екип от Спешна помощ. 

"Днес е моята майка, която си отиде на 65 г. и не успя да се радва на внука си, а утре може да е някой друг, ваш близък или поредният човек, живеещ в село около община Раковски", посочи той. 

От Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив, филиал на който е спешният център в Раковски, обясняват, че по случая е започнала вътрешна проверка и се събира документацията.

Очаква се резултат от проверката да има след около 10 дни, уточниха оттам.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари