Узбекистански университет удостои Христо Белоев с „Доктор хонорис кауза“

1
На церемонията присъстваха над 600 гости, ръководители на институции, ректорите на чуждестранни университети, преподаватели и студенти
На церемонията присъстваха над 600 гости, ръководители на институции, ректорите на чуждестранни университети, преподаватели и студенти Снимка: Русе Медиа

На церемонията присъстваха над 600 гости, ръководители на институции, ректорите на чуждестранни университети, преподаватели и студенти

Днес ректорът на Русенския университет, акад. Христо Белоев, беше удостоен с почетното звание DOCTOR HONORIS CAUSA на Андижанския държавен машиностроителен институт в Узбекистан, съобщи Русе Медиа.

Това стана на тържествена церемония в град Андижан, проведена в рамките на осмата среща на партньорите на евразийския проект HiEdTec. Церемонията се състоя в Андижанския младежки център в присъствието на над 600 гости, ръководители на институции, ректорите на чуждестранни университети и университети от Узбекистан, преподаватели и студенти.

Ректорът на Андижанския държавен машиностроителен институт, проф. Умид Турдиалиев обяви решението на научния съвет на института за удостояване на акад. Христо Белоев с почетното звание Doctor Honoris Causa, отчете съвместните дейности между двата университета и заслугите на акад. Белоев и проведе церемонията по награждаването.

Почетната диплома на академик Белоев бе връчена от ректора на Андижанския държавен машиностроителен институт, проф. Умид Турдиалиев и от г-н Насибуло Муминов-губернатор на Андижанска област.

Академик Христо Белоев благодари за оказаната му висока чест а думите му бяха съпроводени с бурните аплодисментите на стотиците присъстващи в залата.

Андижанският машиностроителен институт е създаден през 1986 година. В него се обучават над 8000 студенти в бакалавърски и магистърски програми в областите машиностроене и икономика. В университета има 6 факултета и два филиала с над 300 преподаватели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    daskal
    Става трагикомична заигравката с тези азиатски... ВУЗ-ове. Направо е обидно за Русе. Някой трябва да каже на Белоев, че прекалява. Нека погледне и към Европа, където има достатъчно качествени висши училища.
  • 4
    6
    Густав Адолф
    Ехааааааааа
  • 6
    5
    Смях в залата
    Смешникът ТрактоРистю стана за пореден път азиатски доктор хонорис кауза на незнам си кой бамбинистански ху-ниверситет. А на колко български и Западноевропейски университети е доктор хонорис кауза, та все в азиатски се пъчи? Този капа-цитет става смешен, безкрайно смешен и жалък в усилията си да преодолее синдрома си за малоценност и селския си манталитет, от който няма как да избяга, защото е в същността му.
  • 7
    4
    закривай
    Изгонихте от некадърност и корупция българските студенти, та сега пристанахте на стан-ските республики за мъничко парици.
  • 8
    3
    да полеем
    Фалиралият и останал почти без студенти Селскостопански институт - Русе току що стана треторазрядния филиал на Андижанския институт в Таджикистан. Йеее
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари