Агенцията по вписванията: Руската църква е собственост на руското посолство

0
Нотариалният акт е съставен от Иван Дахтеров - нотариус при Софийски Районен Съд
Нотариалният акт е съставен от Иван Дахтеров - нотариус при Софийски Районен Съд Снимка: БГНЕС

Нотариален акт е съставен от Иван Дахтеров - нотариус при Софийски Районен Съд

Руската църква е собственост на руското посолство. Това съобщиха от Агенцията по вписванията, съобщава БНТ.

"След извършена проверка в информационната система и хартиените масиви, в Служба вписвания гр. София, се установи, че в книга: Обстоятелствени проверки, Том 13, Акт № 47, Дело 2557/1997 г. от 23.07.1997 г. е вписан нотариален акт за собственост върху недвижим имот, придобит по дарение на земята, строителство на църквата и правоприемство от руското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация.

Видно от съдържанието посоченият нотариален акт е съставен от Иван Дахтеров – нотариус при Софийски Районен Съд на основание приложените към молбата на Посланика на Посолството на Руската Федерация в България писмени доказателства и с който акт е признат за собственик Посолството на Руската Федерация на основание дарение на земята, строителство на Църквата „Св. Николай Чудотворец и правоприемство от Руското Царско Дипломатическо агентство", се казва още в становището на Агенцията по вписванията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    14
    Има
    дарение на земята. Всичко построено върху земята е собственост на собственика на земята
  • 4
    13
    Пунта Мара
    Нищо лично, дори няма юридически спор. Агенцията вписва това, което е изповядано пред нотариус. Не проверява, не решава. Все пак става въпрос за констативен акт.
  • -1
    12
    до 11
    Анджек , де! Тя решава дали е изпълнен закона и вписва това, което е законно. Сложно ли ти е да ме разбереш?
  • 6
    11
    Пунта Мара
    До 7. Грешиш. Агенцията по вписвания НЕ решава, самото наименование на институцията, показва дейността. А именно да вписва.
  • 0
    10
    до 9
    Не, не си по-умен. Даже не си и умен. Кара си таксито и се мисли за център на вселената. просто няма смисъл да се занимавам с теб, загуба на време е!:) Нищо лично, таксиметърджиите сте нужни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари