Нотариусът, издал нотариалния акт за Руската църква, нямал спомен за тези събития

7
Иван Дахтеров отказал да отговоря на въпроси, свързани с документа
Иван Дахтеров отказал да отговоря на въпроси, свързани с документа Снимка: БГНЕС

Иван Дахтеров отказал да отговоря на въпроси, свързани с документа

Нотариусът Иван Дахтеров, издал нотариалния акт на руското посолство за руската църква, нямал спомен за тези събития. Това научаваме от публикация на БОЕЦ в социалната мрежа. Дахтеров се оказва свързан през фирма "П.Р.М. Банско" ЕООД с Христо Георгиев Чепишев – почетен консул на Малдивите в България. Името на Чепишев изплува в редица разследвания на BIRD.bg и Биволъ за пране на пари, притежание на оръжие и тероризъм, имотни придобивки и кражби за милиони.

"БОЕЦ се свързахме с нотариус Иван Дахтеров – издал нотариалният акт на руското посолство за руската църква.

Дахтеров обясни, че няма спомен за тези събития от преди 26 години. Отказа да отговори на въпросите ни защо в издаденият от него документ липсват данните на руският посланик, защо липсват документи от изследване за наличието и законността на сградата и тн. Отказа си мотивира с това, че не помни. Но нотариус Дахтеров си спомни, че е издал въпросният нотариален акт на руското посолство на основание друг, стар нотариален акт.

Вчера БОЕЦ сезирахме ДАНС и прокуратурата за казуса и изискваме от институциите да извършат необходимите разследвания, а ДАНС да обективира данните на БОЕЦ в доклад за незабавно експулсиране от страната на посланик Мирофанова! До момента всички институции, медии, партии и политици мълчат за сигнала на БОЕЦ", пишат от движението във Facebook.

Ето какво съобщиха от БОЕЦ няколко часа по-рано днес:

"Нотариус Иван Василев Дахтеров (издал нотариалният акт на руското посолство за собственост на руската църква) се оказва свързан през фирма "П.Р.М. Банско" ЕООД с Христо Георгиев Чепишев – почетен консул на Малдивите в България.

Сайтът BIRD.BG разкрива, че Христо Чепишев, един от основателите на СИК Красимир Бебов, наркобосът Христофорос Никос Аманатидис – Таки и братът на депутата от ГЕРБ Росица Кирова - Константин Върбанов протичат в разследване на сейшелската Антикорупционна комисия за кражбата и впоследствие изпиране на 50 милиона долара, както и за незаконно притежание на оръжие и тероризъм. Самата Росица Кирива - зам. председател на Парламента от ГЕРБ казва в свое интервю, че любимият и политик е Путин. Чепишев изплува и в други разследвания на BIRD.BG – за необяснимото забогатяване на сестрата на президентският съветник Копринков! Съвместно разследване на BIRD.BG и Биволъ пък разкрива връзки на Христо Чепишев с имотите придобивки за милиони на семейството на Борислав Сарафов.

Общ знаменател, който свързва различните части на мутро-олигархичният модел в България изграден и контролиран от кремълската пета колона, а през последните две десетилетия лично от Путин.

Вчера БОЕЦ сезирахме ДАНС и поркуратурата (линк в коментар) за установени от нас данни за имотни и документни престъпления при придобиването на руската църква в София от руското посолство. Изисквахме незабавни действия на институциите и експулсиране на руският посланик Митрофанова. Всички институции, медии, политици и партии мълчат за този сигнал задушени от "общите знаменатели" на своите зависимости и слабости!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    17
    Bonkerz
    Нотариуса е издал нотариален акт на база документ от 1898 г. Направена е т. нар. обстоятелствена проверка и е издаден въпросният нотариален акт, което е скандално предвид обстоятелствата около историята на собствеността на тази църква. Констатацията е само на основата на крепостния акт за земята на руската легация от 1898 г., който е само за земята, но няма как да има крепостен акт за сградата на църквата, която е вдигната през 1914 г. Тоест документът от 1997 г. е порочен, тъй като описаните в него обстоятелства са неверни. Но след това има доста развитие и по-нови документи и договорености относно собствеността. Тук всякакви родоотстъпници тръбят, че църквата била руска, а не българска, следователно трябва да им се отнеме българското гражданство и да бъдат депортирани към Масква. От 1936 г. по настояване на съветското правителство църквата се отнема от руските емигранти и се предава на българското правителство, което от своя страна го предава на Българската православна църква под омофора на Софийския митрополит. През 1944 г. храмът е силно повреден, като през 1945/1946 г. е реставриран от Софийската митрополия, а в него през следващите години са назначавани различни български свещенослужители ефимерии, които наскоро бяха изгонени от руснаците... Съгласно решение на Светия синод на Руската православна църква от 10 ноември 1952 г. с протокол №8, всички други руски православни енории, манастири и клир в България преминават в юрисдикция и владение на БПЦ. И съответно неговата материална собственост не може да бъде считана за руска заради изброеното по-горе, както и БПЦ не може да претендира, че храмът подворие в Москва е българска собственост, тъй като характерът на двете е реципрочен. Щом "Българската църква" в Москва не е българска собственост, значи и "руската църква" в София не е на руснаците...
  • -1
    16
    Прокуратурата
    Не е компетентна да разглежда имотният спорове. За имуществени, трябва да има правен интерес. Не виждам какъв е правния интерес на това лице да оспорва собственост и то не по установения правен ред, а чрез средствата за масова информация са дава гласност на собствените си съмнения. Правилно е, че институциите не го отразяват
  • 0
    15
    Руската църква
    е построена до 1914 г, За всички сгради построени до тази дата не се изследва въпроса за законност, защото не е имало нормативен документ по благоустройството. Такъв е издаден едва през 1915 г. С указ за благоустройството в княжество България, така че всичко върху земята е законно построено . Има достатъчно на брой съдебни решения, които са задължителни за прилагане на нормата.
  • -1
    14
    преди време
    викам на Гочето, абе Герги що се не кандидатираш за дупетат, пък той ми вика, че кой е луд да гласува за мене?!?
  • 0
    13
    Не е работа
    на Гошо "боеца" да се изказва по законността на един документ за собственост. и да настройва обществото. Дори мисля, че нотариусът трябва да подаде жалба за клевета, или нещо повече, Гошко го набеждава едва ли не в престъпление, за което нотариусът следва да потърси защита. Не може всеки да се произнася по теми, по които няма компетентност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари