Агент на ДАНС, прокурор и съдия арестувани заради бракониерски лов

0
Гранични полицаи и горски са преследвали с катер ВИП бракониери - високопоставен служител на АЕЦ „Козлодуй”, агент от ДАНС, който работи в София, съдия и прокурор
Гранични полицаи и горски са преследвали с катер ВИП бракониери - високопоставен служител на АЕЦ „Козлодуй”, агент от ДАНС, който работи в София, съдия и прокурор

Истински екшън се е разиграл в събота следобед в река Дунав в района на Лом, съобщи tribali.info.

Гранични полицаи и горски са преследвали с катер ВИП бракониери, които са гърмели по патици от друг катер.

Гонката е започнала от района на остров Цибър край Лом, където се намира резерватът Ибиша.

Според местни хора катерът на граничните полицаи се отзовал на сигнал за гърмежи в района на острова. Когато приближили мястото униформените и горските чули изстрели, които идвали от движещ се край острова катер.

Полицаите подали сигнал на плавателния съд да спре, но вместо да изпълни заповедта, катерът с бракониерите дал газ и буквално полетял по течението.

Граничарите не се отказали и погнали нарушителите.

Мощният катер на ловците обаче много бързо успял да набере скорост и изчезнал. Тогава граничните полицаи от Лом подали сигнал до колегите си в Козлодуй и така бракониерите били спипани.

По непотвърдена информация мъжете с пушките не са случайни. Твърди се, че в арестувания катер са били високопоставен служител на АЕЦ „Козлодуй”, агент от ДАНС, който работи в София, съдия и прокурор.

На всички в района на Лом е известно, че местни велможи често водят на бракониерски лов в резервата хора от властта и бизнесмени. Предишният станал известен скандален случай е от 2011 година. Тогава мощни джипове спират на брега на Дунав и 15-тина ловци с кучета с лодка и отиват на остров Цибър в резервата Ибиша, за да бракониерстват.

Сигнал е подаден до горската стража. От там веднага организират група и отиват на острова.

Полицаи и горски дълго чакали бракониерите, но престъпниците се изпокрили в храсталаците и до късно вечерта не се показали.

На здрачаване в акцията се включил и катер на Гранична полиция. По тъмно от острова излезли трима ловци, на които са съставени актове.

В лодка са намерени пет пушки, а останалите ловци така и не били открити.

Съставените актове за нарушаване Закона за лова и опазването на дивеча са на хора с инициали Н.П., С.Е и Ц.П., като единият от тях е бил онбашията на Враца Ники Турчето.

Източник: ТРИБАЛИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари