Адвокатът на Перата: Съдът е длъжен да влезе в Интернет и да прочете мнението на хората

0
Заради такива арести, хората не вярват в системата
Заради такива арести, хората не вярват в системата

Петър Низамов бе освободен от ареста, след като районният съд в Асеновград промени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в „парична гаранция” в размер на 2 000 лева.

Във връзка с престоя му в ареста неговият адвокат Петър Николов, сподели следното в личния си профил:

"Един продължителен и незаслужен престой в ареста. Заради такива мерки обществото не вярва в Съдебната система.

Когато залата е пълна с хора, искащи свободата на подсъдимия, съдът е длъжен да отчете действителния обществен интерес, да влезе в Интернет, да прочетете и зачете мнението на хората, да излезе на улицата, за да узнае цялата истина, а именно какъв е пулсът на обществото, какъв е моралът ни през 21 век и вековете назад, а не да се крие на скамейката зад дебелите книги.

Иначе хората не вярват в случайности и грешки, и в некадърност, а си мислят и предполагат обосновано, че се касае за политическа поръчка."

Припомняме, че Перата бе арестуван след масов протест в Асеновград преди два месеца. Оттогава Петър Низамов е в ареста с повдигнати две обвинения от прокуратурата в Асеновград.

Определението подлежи на обжалване или протест в тридневен  срок пред  Окръжен съд – гр. Пловдив, като в този случай делото ще се гледа на 07.09.2017 г.  от 16 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари