Адвокатът на Никола Райчев се отказа от защитата му

2
Лъчезар Кръстев е кандидат за общински съветник
Лъчезар Кръстев е кандидат за общински съветник Снимка: PZinfo

Лъчезар Кръстев е кандидат за общински съветник

Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по време на мярката за неотклонение на 18-годишния Никола Райчев, се отказа да го защитава. Това оповести лично той в изявление.

Моето участие като адвокат по случая с убийството на 21-годишния Ангел приключи. Поех ангажимент да се явя в съдебното заседание само и единствено, за да тръгне делото, тъй като адвокатската защита в такива дела е задължителна“, казва Кръстев, пише вестник 24 часа.

По-нататък той обяснява, че „участието в подобен наказателен процес е огромно изпитание за всеки участник – съдия, прокурор, адвокат, съдебен заседател, разследващи полицаи. Бях изправен пред сериозен морален казус, но дългът ми надделя. Ангажиран бях като защитник от брата – родителите на момчето въобще не се появиха нито преди, нито по време на заседанието, нито след това. Това е огромна трагедия, в която се погубва не само един, а два живота на млади хора. Жалко е, че работата ми като адвокат се използва за политически цели. Адвокатската професия е тежка и отговорна", казва в заключение Лъчезар Кръстев.

Адвокатът е кандидат за общински съветник в листата на партия „Земеделски съюз“-БЗС, ДБГ и е на четвърто място. Най-вероятно е бил посъветван от своите съпартийци да се оттегли от защитата на Райчев заради обществения отзвук в Пазарджик, който е негативен по отношение на семейството на Никола Райчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари